Op basis van 36 beoordelingen

Wegens grote vraag naar onze rhododendrons hebben we niet alle soorten meer op voorraad. Op zoek naar een specifieke soort? Stuur dan voor uw bezoek aan de kwekerij even een appje.

WhatsApp ons >

Vink_Groen

Dé rhodo-specialist

Vink_Groen

Kwaliteit van de Veluwe

Vink_Groen

Groothandelsprijzen

Nova Zembla logo grijs

Vink_GroenKwaliteit van de Veluwe

Vink_GroenDé rhodo-specialist

Vink_GroenGroothandelsprijzen

Bloombux

De Bloombux is het alternatief voor de buxus. Deze nieuwe dwergrhododendron is sterk, winterhard en bovenal niet vatbaar voor de vervelende buxusmot. Bloombux bloeit prachtig in mei en juni.

Groei

De bloombux is een winterharde plant en blijft het hele jaar mooi groen. De Bloombux wordt zo’n 0,5 tot 1 meter hoog en krijgt prachtige roze bloemen. De struik heeft weinig onderhoud nodig. Na de bloei kunt u de plant in de gewenste vorm knippen.

Standplaats

Bloombux gedijt net als rhododendrons goed in luchtige, ietwat zure grond en voelt zich comfortabel op zonnige of halfschaduwrijke plekken.

Toepassing

Bloombux is geschikt voor haag, border of in een pot op het terras.

Bloombux Nugget

Bent u op zoek naar een eenvoudig te onderhouden vervanging voor de buxus om bloemperken mooi af te bakenen? Dan is de kleine Nugget by Bloombux® precies wat u zoekt. Deze plant is zeer tolerant voor snoeien en daarmee ideaal voor het afbakenen van perken, als haagplant en als oppervlaktebeplanting. Bovendien bloeit hij prachtig in mei en juni.

Bloombux kogel

Deze Bloombux is vanaf een jonge leeftijd al gevormd tot een perfecte bol. U kunt hem gebruiken als een opvallend element in uw tuin of in een pot op uw terras plaatsen.

Alternatief voor buxus

Waar de buxus wordt geteisterd door de mot en ziektes, blijft de Bloombux onaangetast. u kunt dus met een gerust hart van uw planten genieten.

Bemesten

Wanneer u de buxus wilt bemesten, is het belangrijk om dit op de juiste manier te doen. Vooral organische meststoffen, zoals compost, kunnen de bodemkwaliteit verbeteren en essentiële voedingsstoffen aan de buxus leveren. Ook langwerkende rhododendron meststof is een goede optie.

Leverbaar in de maten

  • maat 20 tot 25 cm
  • maat 25 tot 30 cm
  • maat 30 tot 40 cm ( kleine bolvorm )

Prijsaanvraag

Anderen bekeken ook