Op basis van 36 beoordelingen

Wegens grote vraag naar onze rhododendrons hebben we niet alle soorten meer op voorraad. Op zoek naar een specifieke soort? Stuur dan voor uw bezoek aan de kwekerij even een appje.

WhatsApp ons >

Vink_Groen

Dé rhodo-specialist

Vink_Groen

Kwaliteit van de Veluwe

Vink_Groen

Groothandelsprijzen

Nova Zembla logo grijs

Vink_GroenKwaliteit van de Veluwe

Vink_GroenDé rhodo-specialist

Vink_GroenGroothandelsprijzen

Rhododendron Madame Masson

Rhododendron Madame Masson staat bekend om zijn overvloedige, helderwitte bloemen die in het voorjaar uitbundig bloeien. Deze bloemen vormen een opmerkelijk contrast met het diepe, glanzende groen van de bladeren. Ervaar het hele jaar door een weelderig groene tuin!

Halfschaduw

De plant gedijt goed in halfschaduw, waardoor rhododendron Madame Masson ideaal is voor de schaduwrijke plekken in je tuin. Hoewel je deze elegante struiken in principe het hele jaar door kunt planten, raden we aan dit niet te doen tijdens de warme zomermaanden. Het is beter om te wachten tot de herfst, zodat de rhododendron voldoende tijd heeft om goed te wortelen richting de winterperiode.

Voor iedere tuin

Met een gemiddelde hoogte en compacte groeivorm is deze rhododendron perfect geschikt voor tuinen van diverse afmetingen. Of je nu een kleine achtertuin bezit of een ruime buitenruimte, de Madame Masson past uitstekend. Deze rhododendron toont zich verrassend veelzijdig. We gebruiken hem in wolken, hagen en als solitaire plant.

Winterhard

Rhododendron Madame Masson behoudt zijn bladeren zelfs in de winter, waardoor je tuin gedurende de koudere maanden ook een prachtige uitstraling behoudt.

Onderhoud

Deze rhododendron vereist minimaal onderhoud. Verwijder uitgebloeide bloemen om de groei te stimuleren en strooi één keer per jaar wat rhododendron mest bij de plant.

Bijzonderheden

Rhododendron Madame Masson lijkt in alles sterk op de rhododendron Cunningham’s White, echter bloeit hij later in het voorjaar. Zet je ze naast elkaar, dan is er geen overlap in bloei. Daarnaast groeit de Madame Masson wat bossiger dan zijn bijna tweelingbroer Cunningham’s White.

Bezoek de kwekerij

Breng een bezoek aan onze kwekerij en verken de schoonheid van rhododendron Blue Peter bij rhododendronkwekerij Nova Zembla in Lunteren (Gelderland). Wij bieden een divers assortiment van meer dan zestig verschillende rhododendrons.

Leverbaar in de maten

  • 30 tot 40 cm

Prijsaanvraag

Anderen bekeken ook