Op basis van 36 beoordelingen
Vink_Groen

Dé rhodo-specialist

Vink_Groen

Kwaliteit van de Veluwe

Vink_Groen

Groothandelsprijzen

Nova Zembla logo grijs

Vink_GroenKwaliteit van de Veluwe

Vink_GroenDé rhodo-specialist

Vink_GroenGroothandelsprijzen

Rhododendron Albert Schweitzer

Rhododendron Albert Schweitzer is een krachtige groeier en heeft prachtige, tweekleurige, roze bloemen in het voorjaar. In groepen aangeplant, geven de felgekleurde bolvormige bloemen een overweldigend beeld tegen de donkergroene achtergrond van de tuinplant zelf.

Donkergroen blad

Rhododendron Albert Schweitzer onderscheidt zich door zijn grote, glanzende bladeren die een diepe, donkergroene kleur hebben. De bladeren zijn ovaal tot langwerpig van vorm en kunnen tot wel 15 cm lang worden. Wat deze plant extra aantrekkelijk maakt, is dat het blad het hele jaar door groen blijft. Dit zorgt voor een prachtige achtergrond die de schitterende bloemen van de plant nog meer tot hun recht laat komen.

Toepassing

Rhododendron Albert Schweitzer is als sterke groeier bij uitstek geschikt voor grote wolken, borders of hagen. We zien deze rhododendron ook steeds vaker terugkomen als onderbeplanting onder bomen, mede doordat de struik een wat weelderige groei heeft. Rhododendron Albert Schweitzer is minder geschikt voor kleine borders.

Winterhard

Rhododendron Albert Schweizer is winterhard en is goed bestand tegen vorst.

Standplaats

De beste standplaats is in de (half)schaduw in een luchtige, zurige bodem. Met rhododendron tuinturf creëert u de ideale bodemomstandigheden.

Snoeien

Snoeien verdraagt rhododendron Albert Schweitzer goed. Mocht deze tuinplant dus te groot worden, dan kunt u hem gerust een flink stuk innemen. Bij voorkeur snoeien na de bloei.

Bemesten

Om de groei en bloei te stimuleren adviseren we om de struiken voor de bloei in het voorjaar te voorzien van een beetje mest..

Leverbaar in de maten

  • 30 tot 40 cm
  • 40 tot 50 cm

Prijsaanvraag

Anderen bekeken ook