Op basis van 36 beoordelingen

Wegens grote vraag naar onze rhododendrons hebben we niet alle soorten meer op voorraad. Op zoek naar een specifieke soort? Stuur dan voor uw bezoek aan de kwekerij even een appje.

WhatsApp ons >

Vink_Groen

Dé rhodo-specialist

Vink_Groen

Kwaliteit van de Veluwe

Vink_Groen

Groothandelsprijzen

Nova Zembla logo grijs

Vink_GroenKwaliteit van de Veluwe

Vink_GroenDé rhodo-specialist

Vink_GroenGroothandelsprijzen

Rhododendron Alfred

Rhododendron Alfred is een groenblijvende rhododendron met violette, paarsige bloemen. De bloemblaadjes zijn binnenin gekruld en hebben een groengele tint, wat ze onderscheidend maakt. Hoewel deze rhododendron niet bijzonder hoog wordt, is hij vanwege zijn kleurrijke bloemen een absoluut hoogtepunt in elke tuin.

Bloei

De struik bloeit van mei tot half juni. De bloemen zijn prachtig en worden meer dan 10 cm groot. Ze staan bij elkaar in een prachtige tros die een mooi contrast vormt met de glanzende, donkergroene bladeren.

Winterhard

Rhododendron Alfred is het hele jaar door groen. De bladeren zijn spits en leerachtig van kleur en structuur. Ze blijven het hele jaar aan de takken zitten.

Toepassing

Rhododendron groeit langzaam en is daardoor geschikt voor iedere tuin. Tip: combineer de struik met met andere rhododendron soorten voor een kleurrijk voorjaarsboeket.

Aanplant

Rhododendron Alfred geeft de voorkeur aan een zonnige tot halfschaduwrijke locatie. Hij gedijt het beste in een frisse tot vochtige, humusrijke, goed doorlatende zure bodem. Met rhododendron kwekerij turf creëert u ideale bodemomstandigheden.

Snoeien

Rhododendron Alfred snoeien is niet noodzakelijk. Veel mensen snoeien rhododendons als ze te hoog worden of om de vorm aan te passen. Snoeien kan ook helpen om de plant te verjongen, bijvoorbeeld als de rhododendron niet meer uitbundig bloeien. Direct na de bloei is het beste moment om een rhododendron te snoeien

Bezoek de kwekerij

Rhododendron Alfred met eigen bewonderen? Welkom bij rhododendronkwekerij Nova Zembla in Lunteren (Gelderland). U vindt hier meer dan zestig soorten rhododendrons. We adviseren u graag over de beste toepassingen voor uw tuin.

Leverbaar in de maten

  • 30 tot 40 cm

Prijsaanvraag

Anderen bekeken ook