Op basis van 36 beoordelingen

Wegens grote vraag naar onze rhododendrons hebben we niet alle soorten meer op voorraad. Op zoek naar een specifieke soort? Stuur dan voor uw bezoek aan de kwekerij even een appje.

WhatsApp ons >

Vink_Groen

Dé rhodo-specialist

Vink_Groen

Kwaliteit van de Veluwe

Vink_Groen

Groothandelsprijzen

Nova Zembla logo grijs

Vink_GroenKwaliteit van de Veluwe

Vink_GroenDé rhodo-specialist

Vink_GroenGroothandelsprijzen

Rhododendron Belami

Rhododendron Belami valt op door zijn karakteristieke bloemenpracht. Van half mei tot begin juni betovert hij u met grote, roze-witte bloemen. De opvallende, uitgestrekte, rode tekening maakt de bloei bijzonder aantrekkelijk en uniek.

Bijzonderheden

De randen van de bloemen van de Belami zijn licht golvend. Het diepgroene blad van de rhododendron Belami benadrukt de prachtige bloei zeer effectief. Bijen en insecten vinden in hem een goede bron van nectar en stuifmeel.

Groei

Rhododendron Belami staat bekend om zijn langzame, maar gestage groei. De rhododendron kan middelgroot worden. Dat maakt deze struiken geschikt voor iedere tuin.

Standplaats

Zonnige locaties hebben de voorkeur, maar halfschaduwrijke plaatsen zijn ook nog geschikt voor deze winterharde rhododendron.Rhododendron Belami gedijt het beste in vochtige, humusrijke, goed doorlatende en zure grond. Met rhododendron tuinturf creëert u de ideale bodemomstandigheden.

Onderhoud

De winterharde plant met oppervlakkige wortels is bijzonder gemakkelijk te onderhouden. Om rhododendron Belami in goede conditie te houden, adviseren we 1 keer per jaar bemesten met rhododendron meststof.

Snoeien

Rhododendron Belami snoeien is niet noodzakelijk. Veel mensen snoeien rhododendons als ze te hoog worden of om de vorm aan te passen. Snoeien kan ook helpen om de plant te verjongen, bijvoorbeeld als de rhododendron niet meer uitbundig bloeien. Direct na de bloei is het beste moment om een rhododendron te snoeien.

Bezoek de kwekerij

Rhododendron Belami met eigen bewonderen? Welkom bij rhododendronkwekerij Nova Zembla in Lunteren (Gelderland). U vindt hier meer dan zestig soorten rhododendrons. We adviseren u graag over de beste toepassingen voor uw tuin.

Leverbaar in de maten

  • 30 tot 40 cm

Prijsaanvraag

Anderen bekeken ook