Op basis van 36 beoordelingen

Wegens grote vraag naar onze rhododendrons hebben we niet alle soorten meer op voorraad. Op zoek naar een specifieke soort? Stuur dan voor uw bezoek aan de kwekerij even een appje.

WhatsApp ons >

Vink_Groen

Dé rhodo-specialist

Vink_Groen

Kwaliteit van de Veluwe

Vink_Groen

Groothandelsprijzen

Nova Zembla logo grijs

Vink_GroenKwaliteit van de Veluwe

Vink_GroenDé rhodo-specialist

Vink_GroenGroothandelsprijzen

Rhododendron Black Widow

Rhododendron Black Widow is een struik met bijzondere eigenschappen. De ‘zwarte weduwe’ pronkt met een bloem in zeer donkerrood en heeft bovendien een zwarte vlek

Bloeiperiode

Eind mei – begin juni, wat later dan de meeste andere rhododendrons.

Toepassing

De compacte rhododendron Black Widow leent zich uitstekend voor de kleinere border of siertuin, omdat hij uiteindelijk niet heel groot wordt. De Black Widow solitair komt solitair goed tot zijn recht.

Wintergroen

Rhododendron Black Widow kenmerkt zich door zijn langwerpige, donkergroene en glanzende bladeren. Deze bladeren behouden gedurende het hele jaar hun groene kleur, waardoor de struik ook in de winter een aantrekkelijke verschijning in de tuin is.

Aanplant

Rhododendrons uit pot kunt u het hele jaar door planten, alleen bij strenge vorst en hoge temperaturen is dit niet verstandig. Rhododendrons met kluit kunt u van eind september tot en met half mei aanplanten. De struiken houden van luchtige, zure grond die goed water doorlaat. Met rhododendron kwekersturf creëert u de ideale bodemomstandigheden.

Onderhoud

Rhododendron Black Widow is over het algemeen een onderhoudsarme struik. Geef de plant in het voorjaar een portie langzaam werkende meststof en zorg in warme zomermaanden eventueel voor extra water. Zorg ervoor dat de grond rondom de rhododendron niet voortdurend vochtig is. Het is verstandig om verwelkte bloemen te verwijderen om een gezonde groei van de plant te bevorderen.

Snoeien

Snoeien is niet noodzakelijk, maar kan wel helpen om de planten gezond en in de juiste vorm te houden. Snoei bij voorkeur direct na de bloei.

Bezoek de kwekerij

De soort is gekweekt in de Verenigde Staten door R.W. Thompson en werd in 2007 op de markt gebracht.

Leverbaar in de maten

  • 30 tot 40 cm

Prijsaanvraag

Anderen bekeken ook