Op basis van 36 beoordelingen

Wegens grote vraag naar onze rhododendrons hebben we niet alle soorten meer op voorraad. Op zoek naar een specifieke soort? Stuur dan voor uw bezoek aan de kwekerij even een appje.

WhatsApp ons >

Vink_Groen

Dé rhodo-specialist

Vink_Groen

Kwaliteit van de Veluwe

Vink_Groen

Groothandelsprijzen

Nova Zembla logo grijs

Vink_GroenKwaliteit van de Veluwe

Vink_GroenDé rhodo-specialist

Vink_GroenGroothandelsprijzen

Rhododendron Blue Peter

Rhododendron Blue Peter is een zeer bijzondere verschijning met zijn lavendelblauwe bloemen. Van half mei tot half juni laat deze laagblijvende groenblijvende sierstruik zich van zijn mooiste kant zien.

Blauwe bloemen

Rhododendron Blue Peter behoort tot de mooiste blauw bloeiende soorten.De bloemen zijn trechtervormig en hebben een grootte tussen 5 en 10 cm. De lange meeldraden steken speels uit de bloemen en ze zijn aan de binnenkant lila-wit met een zwart-rood oog.

Contrast

Het groene blad vormt een aantrekkelijk contrast met de bloemen. De glanzende bladeren zijn breed elliptisch van vorm. Zelfs in de winter is de groenblijvende struik buitengewoon decoratief.

Toepassing

De groei is compact en breed uitlopend. De Blue Peter leent zich het beste voor de kleinere borders of als solitaire aanplant. De struik is zeer winterhard.

Standplaats

Rhododendron Blue Peter gedijt het best op een zonnige tot halfschaduwrijke locatie. De Rhododendron ontwikkelt zich optimaal in een vochtige, humusrijke en goed doorlatende bodem, die zuur is. De bodem moet een gelijkmatige vochtigheid behouden.

Onderhoud

Om rhododendron Blue Peter in topconditie te houden, adviseren we de uitgebloeide bloemen te verwijderen en de struik éénmaal per jaar te bemesten met langwerkende rhododendron meststof.

Bijzonderheden

Blue Peter is een traditioneel ras en is sinds 1933 op de markt.

Bezoek de kwekerij

Breng een bezoek aan onze kwekerij en verken de schoonheid van rhododendron Blue Peter bij rhododendronkwekerij Nova Zembla in Lunteren (Gelderland). Wij bieden een divers assortiment van meer dan zestig verschillende rhododendrons.

Leverbaar in de maten

  • 30 tot 40 cm

Prijsaanvraag

Anderen bekeken ook