Op basis van 36 beoordelingen

Wegens grote vraag naar onze rhododendrons hebben we niet alle soorten meer op voorraad. Op zoek naar een specifieke soort? Stuur dan voor uw bezoek aan de kwekerij even een appje.

WhatsApp ons >

Vink_Groen

Dé rhodo-specialist

Vink_Groen

Kwaliteit van de Veluwe

Vink_Groen

Groothandelsprijzen

Nova Zembla logo grijs

Vink_GroenKwaliteit van de Veluwe

Vink_GroenDé rhodo-specialist

Vink_GroenGroothandelsprijzen

Rhododendron Bunter Favorit

Met rhododendron Bunter Favorit voeg je een opvallende struik toe aan je tuin. Deze plant trekt de aandacht door zijn roze-witte bloemen en bladeren in twee kleuren.

Kleurenspel

De roze-witte bloemen van rhododendron Bunter Favorit zijn al van een afstand opvallend en het bovenste kroonblad heeft een aantrekkelijk roodbruin vlekkenpatroon. Het donkergroene blad begint roodachtig en vormt daardoor een boeiend schouwspel. De rhododendron is winterhard en blijft het hele jaar door mooi groen.

Compacte struik

Rhododendron Bunter Favorit bereikt een hoogte van ongeveer een meter en heeft een brede en compacte groeivorm. De takken groeien dicht bij elkaar en vormen een mooie bolvorm. Deze rhododendron past het beste in de kleinere border of als solitaire plant.

Standplaats

Rhododendron Bunter Favorit gedijt het beste op een plek met halfschaduw, omdat dit de plant beschermt tegen overmatige blootstelling aan direct zonlicht. Te veel zon kan leiden tot verbranding van de bladeren en het vervagen van de bloemen.

Onderhoud

Bij het aanplanten van de rhododendron is het verstandig om grond te gebruiken die zuur is en rijk aan humus. In de weken na het planten is het belangrijk om de struik wat extra water te geven. Voor een optimale groei en bloei is het raadzaam om in het voorjaar rhododendron meststof te gebruiken. Verwijder ook regelmatig uitgebloeide bloemen om een gezonde ontwikkeling van de struik te bevorderen.

Bewatering

Rhododendrons houden niet van natte voeten. Geef de struik daarom nooit te veel water. Voor een optimale watervoorziening adviseren we een druppelslang die het vocht gedoseerd afgeeft.

Leverbaar in de maten

  • 30 tot 40 cm

Prijsaanvraag

Anderen bekeken ook