Op basis van 36 beoordelingen

Wegens grote vraag naar onze rhododendrons hebben we niet alle soorten meer op voorraad. Op zoek naar een specifieke soort? Stuur dan voor uw bezoek aan de kwekerij even een appje.

WhatsApp ons >

Vink_Groen

Dé rhodo-specialist

Vink_Groen

Kwaliteit van de Veluwe

Vink_Groen

Groothandelsprijzen

Nova Zembla logo grijs

Vink_GroenKwaliteit van de Veluwe

Vink_GroenDé rhodo-specialist

Vink_GroenGroothandelsprijzen

Rhododendron Caroline Allbrook

Dwegrhododendron Caroline Allbrook onderscheidt zich door een overvloedige bloei in mei-juni, een compacte groei met lage hoogte en een brede verspreiding. De bladeren hebben een glanzende donkergroene kleur, terwijl de bloemknoppen paars zijn. De geopende bloemen variëren van lila tot lichtlila met een opvallende gele vlek.

Toepassing

Caroline Allbrook is een traag groeiende en laagblijvende rhododendron. De maximale hoogte na jarenlange groei bedraagt ongeveer 1 meter. Dat maakt deze struik zeer geschikt voor de kleinere border of in plantenbak.

Standplaats

De standplaats is half zon/ half schaduw. “

Aanplant

Rhododendron Caroline Allbrook kunt u het hele jaar door aanplanten. Ons advies is echter om de warme zomermaanden te vermijden. De struik heeft een sterke voorkeur voor luchtige, zure grond. Met rhododendron tuinturf creëert u ideale bodemomstandigheden.

Winterhard

De laagblijvende rhododendron Caroline Allbrook is wintergroen en is goed bestand tegen vorst.

Onderhoud

Rhododendron Caroline Allbrook is een sterke sierstruik die relatief weinig onderhoud nodig heeft. In warme, droge periodes heeft de struik soms extra water nodig, maar geef een rhododendron nooit te veel water. Voor een optimale watervoorziening adviseren we een druppelslang die het vocht gedoseerd afgeeft. Bemest de rhododendron in het voorjaar met rhododendron meststof en verwijder uitgebloeide bloemen. De rhododendron snoeien is mogelijk, maar niet noodzakelijk.

Combineren

Rhododendron Caroline Allbrook is een sierlijke struik die uitstekend te combineren is met andere planten. Creëer bijvoorbeeld een bijzonder kleurenpalet in combinatie met andere soorten rhododendrons. Dan kunt u nóg langer van de bloemenpracht genieten.

Bezoek de kwekerij

Wilt u rhododendron Caroline Allbrook van dichtbij bewonderen? Bezoek onze rhododendronkwekerij in het midden van Nederland voor meer informatie en inspiratie. U vindt hier meer dan zestig soorten rhododendrons en meerdere proefopstellingen.

Leverbaar in de maten

  • 30 tot 40 cm

Prijsaanvraag

Anderen bekeken ook