Op basis van 36 beoordelingen

Wegens grote vraag naar onze rhododendrons hebben we niet alle soorten meer op voorraad. Op zoek naar een specifieke soort? Stuur dan voor uw bezoek aan de kwekerij even een appje.

WhatsApp ons >

Vink_Groen

Dé rhodo-specialist

Vink_Groen

Kwaliteit van de Veluwe

Vink_Groen

Groothandelsprijzen

Nova Zembla logo grijs

Vink_GroenKwaliteit van de Veluwe

Vink_GroenDé rhodo-specialist

Vink_GroenGroothandelsprijzen

Rhododendron Catawbiense Grandiflorum

Rhododendron Catawbiense Grandiflorum behoort tot de populairste rhododendrons ter wereld. Dat heeft alles te maken met de grote lila / paarse bloemen.

Uitbundige bloei

Tijdens de bloeiperiode wordt de struik overladen met bloemen. De Latijnse naam spreekt wat dat betreft boekdelen: ‘grandi’ betekent groot en ‘florum’ betekent bloemen.

Glanzende bladeren

Rhododendron Catawbiense Grandiflorum kenmerkt zich ook door zijn bolvormige groei en zijn donkergroene glanzende bladeren. Hij toont zich hiermee als exclusieve en populaire rhododendronsoort. Deze Rhododendron behoort tot de snelgroeiende soorten.

Toepassing

Rhododendron Catawbiense Grandiflorum houdt van halfschaduw en is uitermate geschikt om in borders of hagen aan te planten, mede doordat deze soort groeit waar de ruimte is en indien gewenst snel privacy creëert. De Grandiflorum leent zich uitstekend voor tuinliefhebbers die een gemakkelijk te onderhouden struik waarderen. Deze rhododendron is ook geschikt voor in een bak of pot.

Winterhard

Deze rhododendron is winterhard en heeft geen problemen met temperaturen ver onder het vriespunt

Standplaats

De Grandiflorum houdt van een humusrijke, zure en goed doorlatende grond. Met onze speciale rhododendron tuinturf creëert u de ideale bodemomstandigheden. Om lang te blijven genieten van de rhododenron adviseren we uitgebloeide bloemen te verwijderen en de struik één keer per jaar te voorzien van rhododendron mest.

Bezoek de kwekerij

Rhododendron Catawbiense Grandiflorum met eigen ogen bekijken? Bezoek tijdens de openingstijden onze kwekerij in Lunteren of maak een afspraak.

Leverbaar in de maten

  • 30 tot 40 cm
  • 40 tot 50 cm
  • 50 tot 60 cm
  • 60 tot 70 cm
  • 70 tot 80 cm
  • 80 tot 90 cm
  • 90 tot 100 cm
  • 100 tot 110 cm
  • 110 tot 120cm

Prijsaanvraag

Anderen bekeken ook