Op basis van 36 beoordelingen

Wegens grote vraag naar onze rhododendrons hebben we niet alle soorten meer op voorraad. Op zoek naar een specifieke soort? Stuur dan voor uw bezoek aan de kwekerij even een appje.

WhatsApp ons >

Vink_Groen

Dé rhodo-specialist

Vink_Groen

Kwaliteit van de Veluwe

Vink_Groen

Groothandelsprijzen

Nova Zembla logo grijs

Vink_GroenKwaliteit van de Veluwe

Vink_GroenDé rhodo-specialist

Vink_GroenGroothandelsprijzen

Rhododendron Cosmopolitan

Rhododendron Cosmopolitan is een indrukwekkende struik die u in mei-juni trakteert op prachtige roze bloemen.

Mooi contrast

Tijdens de bloeiperiode vormen de roze bloemen een mooi contrast met de diep groene bladeren. Die hebben een langwerpige vorm en zijn ongeveer 10-15 centimeter lang. De struik is winterhard en blijft in alle seizoenen mooi groen.

Toepassing

Rhododendron Cosmopolitan is een groenblijvende struik, die uiteindelijk een hoogte kan bereiken tot wel 2 meter. De groeivorm is opgaand en breed vertakt, waardoor deze plant perfect is als solitaire struik of voor een rhododendronhaag of rhododendronwal.

Standplaats

Deze plant gedijt het beste op een plek met halfschaduw en vochtige, goed doorlatende grond. Met rhododendron tuinturf creëert u ideale bodemomstandigheden.

Onderhoud

Rhododendron Cosmopolitan is een krachtige sierstruik die over het algemeen weinig onderhoud vereist. Tijdens warme en droge periodes kan het nodig zijn om de struik af en toe extra water te geven, maar vermijd overmatig water geven. Voor een optimale bewatering adviseren we het gebruik van een druppelslang, omdat deze het vocht gedoseerd afgeeft. In het voorjaar is het verstandig om de rhododendron te bemesten met rhododendron meststof en verwelkte bloemen te verwijderen. Het snoeien van de struik is een optie, maar niet strikt noodzakelijk.

Bezoek de kwekerij

Wilt u rhododendron Cosmopolitan van dichtbij bewonderen? Breng een bezoek aan onze rhododendronkwekerij in het midden van Nederland voor meer informatie en inspiratie. Ontdek hier een assortiment van meer dan zestig verschillende rhododendronsoorten en bekijk diverse proefopstellingen.

Leverbaar in de maten

  • 30 tot 40 cm

Prijsaanvraag

Anderen bekeken ook