Op basis van 36 beoordelingen

Wegens grote vraag naar onze rhododendrons hebben we niet alle soorten meer op voorraad. Op zoek naar een specifieke soort? Stuur dan voor uw bezoek aan de kwekerij even een appje.

WhatsApp ons >

Vink_Groen

Dé rhodo-specialist

Vink_Groen

Kwaliteit van de Veluwe

Vink_Groen

Groothandelsprijzen

Nova Zembla logo grijs

Vink_GroenKwaliteit van de Veluwe

Vink_GroenDé rhodo-specialist

Vink_GroenGroothandelsprijzen

Rhododendron Cunningham’s Blush

Met zijn prachtige bloemen in roze – lavendelkleur en zijn excentrieke spitse bladeren is de groenblijvende rhododendron Cunningham’s Blush een aanwinst voor iedere tuin.

Toepassing

Rhododendron Cunningham’s Blush is een groenblijvende struik die een hoogte van maximaal 2 meter kan bereiken. Zijn opgaande en compacte groei maakt hem geschikt voor rhododendronhagen of als solitaire plant.

Aanplant

In tegenstelling tot wat veel mensen denken, kunt u rhododendrons het gehele jaar door aanplanten. Ons advies is echter om dit niet in de warme zomermaanden te doen.

Standplaats

Rhododendron Cunningham’s Blush houdt van een aantal uur zon per dag, maar zorg dat de plant niet continu vol in de zon staat. Het wortelsysteem van rhododendron Cunningham’s Blush is ondiep en breed en de plant gedijt het beste in zure grond met goede afwatering. Pas daarom bij de aanplant voldoende rhododendron tuinturf toe.

Winterhard

Rhododendron Cunningham’s Blush is winterhard en bestand tegen vorst. Bij zeer strenge vorst adviseren we om de plant te beschermen met bijvoorbeeld een vorstdoek.

Onderhoud

Rhododendron Cunningham’s Blush is een krachtige sierstruik die over het algemeen weinig onderhoud vergt. Tijdens warme en droge periodes kan het nodig zijn om de struik af en toe extra water te geven, maar vermijd overmatige watergift. Voor een optimale bewatering wordt het gebruik van een druppelslang aanbevolen, omdat deze het vocht gedoseerd afgeeft. In het voorjaar is het verstandig om de rhododendron te bemesten met rhododendronmest en verwelkte bloemen te verwijderen. Het snoeien van de struik is een mogelijkheid, maar niet strikt noodzakelijk.

Leverbaar in de maten

  • 30 tot 40 cm

Prijsaanvraag

Anderen bekeken ook