Op basis van 36 beoordelingen

Wegens grote vraag naar onze rhododendrons hebben we niet alle soorten meer op voorraad. Op zoek naar een specifieke soort? Stuur dan voor uw bezoek aan de kwekerij even een appje.

WhatsApp ons >

Vink_Groen

Dé rhodo-specialist

Vink_Groen

Kwaliteit van de Veluwe

Vink_Groen

Groothandelsprijzen

Nova Zembla logo grijs

Vink_GroenKwaliteit van de Veluwe

Vink_GroenDé rhodo-specialist

Vink_GroenGroothandelsprijzen

Rhododendron Yakushimanum Doc

Rhododendron Doc is met zijn stijlvolle lichtroze bloemen en groene bladeren een elegante aanvulling voor iedere tuin. De bloeitijd is in april-mei.

Toepassing

Rhododendron Doc leent zich prima voor rhododendronwolken en rhododendronhagen die laag moeten blijven. Ook als solitaire struik is de soort een mooie blikvanger.

Standplaats

Halfschaduw, plant de rhododendron niet in volle zon

Trage groeier

Rhododendron Yakushimanum soorten zijn winterhard en groeien compact en zijn laagblijvend. De groei is eerder breed opgaand dan hoog. Hij kan er wel tien jaar over doen om een hoogte van circa twee meter te bereiken.

Onderhoud

Rhododendron Doc is een sterke decoratieve struik die over het algemeen weinig verzorging vereist. In warme en droge periodes kan het nodig zijn om de struik af en toe extra water te geven, maar overdreven water geven moet worden vermeden. Het gebruik van een druppelslang wordt aanbevolen voor een optimale bewatering, omdat deze het vocht geleidelijk afgeeft. In het voorjaar is het verstandig om rhododendronmest te gebruiken en uitgebloeide bloemen te verwijderen. Snoeien is een optie, maar niet strikt noodzakelijk.

Bezoek de kwekerij

Wilt u de rhododendron Doc van dichtbij bekijken? Breng een bezoek aan onze rhododendronkwekerij in het hart van Nederland voor gedetailleerde informatie en inspiratie. Ontdek hier een breed assortiment van meer dan zestig verschillende rhododendronsoorten en bekijk diverse proefopstellingen.

Bijzonderheden

Rhododendron Yakushimanum Doc dankt zijn naam aan het Japanse eiland Yakushima, waar deze tuinplant oorspronkelijk in bergachtige gebieden groeide.

Leverbaar in de maten

  • 15 tot 25 cm
  • 30 tot 40 cm
  • 40 tot 50 cm
  • 50 tot 60 cm

Prijsaanvraag

Anderen bekeken ook