Op basis van 36 beoordelingen

Wegens grote vraag naar onze rhododendrons hebben we niet alle soorten meer op voorraad. Op zoek naar een specifieke soort? Stuur dan voor uw bezoek aan de kwekerij even een appje.

WhatsApp ons >

Vink_Groen

Dé rhodo-specialist

Vink_Groen

Kwaliteit van de Veluwe

Vink_Groen

Groothandelsprijzen

Nova Zembla logo grijs

Vink_GroenKwaliteit van de Veluwe

Vink_GroenDé rhodo-specialist

Vink_GroenGroothandelsprijzen

Rhododendron Double Dots

Rhododendron Double Dots presenteert midden mei een ware zee van lichtroze tot donkerrode bloemen en blijft het gehele jaar door mooi groen.

Toepassing

Rhododendron Double Dots is geschikt voor iedere tuin en wordt op verschillende manieren toegepast: in hagen, wolken of als solitaire plant. De struik is geliefd vanwege de bloemen en omdat de bladeren in alle seizoenen groen blijven.

Standplaats

Rhododendron Double Dots heeft een voorkeur voor halfschaduw, dus een paar uur zon per dag. De struik gedijt het beste in luchtige, zure grond. Met rhododendron tuinturf creëert u bij de aanplant de ideale bodemomstandigheden.

Bewatering

Tijdens warme en droge perioden heeft de struik af en toe extra water nodig, maar het is belangrijk om een rhododendron niet te veel water te geven. Voor een ideale bewatering wordt het gebruik van een druppelslang aanbevolen, omdat deze het vocht geleidelijk afgeeft.

Bemesten

In het voorjaar is het verstandig om rhododendron Double Dots te bemesten met speciale rhododendronmest en verwelkte bloemen te verwijderen.

Snoeien

De struik bereikt op latere leeftijd een hoogte en breedte van circa twee meter. U kunt rhododendron Double Dots eventueel terugsnoeien. Doe dat bij voor kort na de bloei.

Bezoek de kwekerij

Ontdek de schoonheid van de rhododendron Double Dots met eigen ogen. Bezoek onze rhododendronkwekerij in het hart van Nederland voor gedetailleerde informatie en inspiratie. Hier vindt u een gevarieerd aanbod van meer dan zestig verschillende soorten rhododendrons en kunt u diverse proefopstellingen bewonderen.

Leverbaar in de maten

  • 30 tot 40 cm

Prijsaanvraag

Anderen bekeken ook