Op basis van 36 beoordelingen

Wegens grote vraag naar onze rhododendrons hebben we niet alle soorten meer op voorraad. Op zoek naar een specifieke soort? Stuur dan voor uw bezoek aan de kwekerij even een appje.

WhatsApp ons >

Vink_Groen

Dé rhodo-specialist

Vink_Groen

Kwaliteit van de Veluwe

Vink_Groen

Groothandelsprijzen

Nova Zembla logo grijs

Vink_GroenKwaliteit van de Veluwe

Vink_GroenDé rhodo-specialist

Vink_GroenGroothandelsprijzen

Rhododendron Dramatic Dark

Rhododendron Dramatic Dark betovert u met zijn bijzondere bloemenpracht.
Van half mei tot begin juni presenteert hij zijn prachtige paarse bloemen.

Kleurenspel

De bloemen zijn trechtervormig. De bloemblaadjes zijn versierd met een gegolfde rand en glinsteren diep donkerpaars. In het midden ‘gloeien’ de bloemen purperpaars en tonen ze een bijna zwarte tekening. Uniek en zeer exclusief.

Altijd groen

Buiten de bloeiperiode valt rhododendron Dramatic Dark op met zijn altijd groene bladeren en sierlijke groeiwijze. De bladeren zijn elliptisch van vorm en hebben een golvende rand. Ze verschijnen in een mat glanzend midden groen.

Toepassing

Rhododendron Dramatic Dark groeit breed opgaand en compact. Deze soort rhododendron leent zich het beste als solitaire struik voor kleinere borders en tuinen. Ook voor in een plantenbak is dit een fraaie plant.

Standplaats

De Dramatic Dark gedijt optimaal op locaties waar de zon een aantal uur per dag schijnt. Wat betreft de bodem is hij veeleisend. Hij houdt van humusrijke, goed doorlatende, gronden met een zure pH-waarde. Die creëert u bij de aanplant met onze rhododendron tuinturf van kwekerskwaliteit.

Onderhoud

Bemest rhododendron Dramatic Dark in het voorjaar met langwerkende meststof. Na de bloei kunt u de struik eventueel terugsnoeien. Verwijder sowieso de uitgebloeide bloemen.

Bewatering

Tijdens warme en droge perioden heeft de struik af en toe extra water nodig, maar het is belangrijk om een rhododendron niet te veel water te geven. Voor een ideale bewatering wordt het gebruik van een druppelslang aanbevolen, omdat deze het vocht geleidelijk afgeeft.

Leverbaar in de maten

  • 30 tot 40 cm

Prijsaanvraag

Anderen bekeken ook