Op basis van 36 beoordelingen

Wegens grote vraag naar onze rhododendrons hebben we niet alle soorten meer op voorraad. Op zoek naar een specifieke soort? Stuur dan voor uw bezoek aan de kwekerij even een appje.

WhatsApp ons >

Vink_Groen

Dé rhodo-specialist

Vink_Groen

Kwaliteit van de Veluwe

Vink_Groen

Groothandelsprijzen

Nova Zembla logo grijs

Vink_GroenKwaliteit van de Veluwe

Vink_GroenDé rhodo-specialist

Vink_GroenGroothandelsprijzen

Rhododendron Germania

Rhododendron Germania betovert met zijn dieproze bloemen, die uitzonderlijk groot zijn. De kleur is zo intens dat ze bijna licht lijken te geven in het donker.

Wintergroen

Ook het bladerdek is prachtig, onderscheidend ten opzichte van andere rhododendrons door zijn grote, lancetvormige bladeren met een glanzende bovenzijde. De bladeren zijn het hele jaar door donkergroen en accentueren perfect het roze van de bloemen.

Groei

Rhododendron Germania groeit breed uit tot rond en oogt zeer robuust met zijn dikke takken. De maximale hoogte en breedte bedraagt circa 1,5 meter. De plant heeft een uitstekende winterhardheid en kan temperaturen tot vorst goed verdragen.

Toepassing

Rhododendron Germania is met zijn overvloedige bloemen een lust voor het oog en leent zich uitstekend voor de grote borders met wolken van rhododendrons. Tegenwoordig weet de Germania zijn weg ook als solitaire plant steeds beter naar de tuin te vinden.

Standplaats

Plant de Germania op een halfschaduwrijke tot schaduwrijke plek. De bodem moet bij voorkeur fris tot licht vochtig, goed doorlatend, zuur en humusrijk zijn. Gebruik bij de aanplant rhododendron turf.

Onderhoud

Geef rhododendron Dreamland in het voorjaar speciale rhododendronmeststof. Na de bloei kunt u de struk eventueel terugsnoeien. Verwijder sowieso de uitgebloeide bloemen zodat hier geen energie meer naartoe hoeft te gaan.

Bewatering

Tijdens warme en droge perioden heeft de struik af en toe extra water nodig, maar het is belangrijk om een rhododendron niet te veel water te geven. Voor een ideale bewatering wordt het gebruik van een druppelslang aanbevolen, omdat deze het vocht geleidelijk afgeeft.

Leverbaar in de maten

  • 30 tot 40 cm
  • 40 tot 50 cm
  • 60 tot 80 cm

Prijsaanvraag

Anderen bekeken ook