Op basis van 36 beoordelingen

Wegens grote vraag naar onze rhododendrons hebben we niet alle soorten meer op voorraad. Op zoek naar een specifieke soort? Stuur dan voor uw bezoek aan de kwekerij even een appje.

WhatsApp ons >

Vink_Groen

Dé rhodo-specialist

Vink_Groen

Kwaliteit van de Veluwe

Vink_Groen

Groothandelsprijzen

Nova Zembla logo grijs

Vink_GroenKwaliteit van de Veluwe

Vink_GroenDé rhodo-specialist

Vink_GroenGroothandelsprijzen

Rhododendron Goldflimmer

In juni spreekt rhododendron Goldflimmer tot de verbeelding met zijn lila-roze bloemen. De bloemen kunnen wel meer dan 10 cm groot worden..

Bijzonder blad

Rhododendron Goldflimmer dankt zijn naam aan zijn bijzondere bad, dat afwijkt van de andere gangbare soorten rhododendrons. De bladeren zijn donkergroen met een goudgele middenstreep, variërend afhankelijk van het licht. De struik is winterhard en blijft het gehele jaar door groen.

Standplaats

Rhododendron Goldflimmer gedijt het beste in humusrijke, zure en goed doorlatende bodems. Met rhododendron tuinturf creëert u bij de aanplant ideale bodemomstandigheden. Een halfschaduwrijke locatie met een paar uur zon per dag is ideaal.

Groei

De struik groeit dicht en compact. Na verloop van tijd kan hij tot circa 140 cm hoog en breed worden. Hierdoor past hij goed in kleine tuinen en komt hij ook goed tot zijn recht in een plantenbak of als solitair middelpunt in een border. Rhododendron Goldflimmer is echter ook geschikt voor rhododendron hagen.

Snoeien

Rhododendron Goldflimmer is een sterke sierstruik die relatief weinig onderhoud nodig heeft. Snoeien is mogelijk. Doen dit direct na de bloei.

Onderhoud

Bemest de plant in het voorjaar met langwerkende meststof en verwijder uitgebloeide bloemen.

Water geven

In warme en droge perioden heeft de struik af en toe extra water nodig, maar het is van belang om een rhododendron niet overmatig te bewateren. Een ideale bewateringsmethode is het gebruik van een druppelslang, aangezien deze het vocht geleidelijk vrijgeeft.

Bezoek de kwekerij

Rhododendron Goldflimmer is te bewonderen bij onze kwekerij in Lunteren. Hier vindt u ruim zestig soorten rhododendrons. De openingstijden van de kwekerij wisselen per seizoen, dus controleer voor vertrek even de actuele openingstijden.

Leverbaar in de maten

  • 30 tot 40 cm

Prijsaanvraag

Anderen bekeken ook