Op basis van 36 beoordelingen

Wegens grote vraag naar onze rhododendrons hebben we niet alle soorten meer op voorraad. Op zoek naar een specifieke soort? Stuur dan voor uw bezoek aan de kwekerij even een appje.

WhatsApp ons >

Vink_Groen

Dé rhodo-specialist

Vink_Groen

Kwaliteit van de Veluwe

Vink_Groen

Groothandelsprijzen

Nova Zembla logo grijs

Vink_GroenKwaliteit van de Veluwe

Vink_GroenDé rhodo-specialist

Vink_GroenGroothandelsprijzen

Rhododendron Goldinetta

Rhododendron Goldinetta is een verrijking voor uw tuin. De vrolijke lichtgele bloemen stralen in de voorjaarszon en steken mooi af tegen het donkergroene blad. Deze rhododendron bloeit in mei.

Bijzonder blad

In tegenstelling tot andere geelbloeiende rododendrons is het blad opvallend donkergroen. Aan de bovenzijde zijn de bladeren licht glanzend en licht gebogen. Rhododendron Goldinetta is winterhard en behoudt het hele jaar door zijn blad. Daardoor kunt u in alle seizoenen van deze struik genieten..

Toepassing

Rhododendron Goldinetta is een langzame groeier en bereikt na meer dan tien jaar een maximale hoogte van circa 120 centimeter. Dat maakt deze sierstruik ook zeer geschikt voor de wat kleinere tuin. De rhododendron is mooi als solitaire plant, maar ook in borders is het goud wat er blinkt.

Standplaats

Rhododendron Goldinetta gedijt het beste in volle zon tot halfschaduw, geplant in vochtige maar goed doorlatende, zure grond. Voeg bij de aanplant rhododendron tuinturf toe voor optimale bodemomstandigheden.

Wanneer aanplanten?

Rhododendrons kunt u het hele jaar door aanplanten. Ons advies is echter om de warme zomermaanden te vermijden.

Onderhoud

Rhododendron Goldinetta heeft relatief weinig onderhoud nodig. Voed de plant in het voorjaar met langzaam vrijkomende meststof en verwijder uitgebloeide bloemen. Terugsnoeien na de bloei is mogelijk, maar niet noodzakelijk. Geef de struik in warme en droge periodes extra water, maar voorkom dat de plant te nat komt te staan. Rhododendrons houden niet van natte voeten.

Bezoek de kwekerij

Ontdek Rhododendron Goldinetta in onze kwekerij in Lunteren, waar we een assortiment van meer dan zestig verschillende rhododendronsoorten hebben. De openingstijden van de kwekerij variëren per seizoen, dus raadpleeg voor vertrek even de huidige openingstijden.

Leverbaar in de maten

  • 30 tot 40 cm

Prijsaanvraag

Anderen bekeken ook