Op basis van 36 beoordelingen

Wegens grote vraag naar onze rhododendrons hebben we niet alle soorten meer op voorraad. Op zoek naar een specifieke soort? Stuur dan voor uw bezoek aan de kwekerij even een appje.

WhatsApp ons >

Vink_Groen

Dé rhodo-specialist

Vink_Groen

Kwaliteit van de Veluwe

Vink_Groen

Groothandelsprijzen

Nova Zembla logo grijs

Vink_GroenKwaliteit van de Veluwe

Vink_GroenDé rhodo-specialist

Vink_GroenGroothandelsprijzen

Rhododendron Goldkrone

Rhododendron Goldkrone behoort tot onze laagblijvende favorieten. Met deze plant met gele bloemen voegt u vrolijkheid toe aan uw tuin.

Gele bloemen

Deze sierstruik heeft in mei een weelderige bloei van heldergele, klokvormige bloemen. Van binnen tonen ze zich subtiel citroengeel met delicate bruine accenten. De kleine, ronde bladeren zijn frisgroen en vormen samen met de compacte, brede groei een dichte, rijkbloeiende plant.

Toepassing

Rhododendron Goldkrone is een compacte struik met een maximale hoogte en breedte van circa 80 centimeter. Dat maakt de plant ook zeer geschikt voor de wat kleiner tuinen of in een bak of pot.

Standplaats

Rhododendron Goldkrone houdt van een aantal uur zon per dag. Plant de rhododendron is luchtige, zure grond. Met rhododendron tuinturf creëert u ideale bodemomstandigheden.

Winterhard

De gele bloemen spreken tot de verbeelding, maar rhododendron Goldkrone is een struik waarvan u het hele jaar door kunt genieten. De winterharde plant is bestand tegen vorst en de bladeren blijven in alle seizoenen groen.

Wanneer aanplanten?

Rhododendrons kunt u het hele jaar door aanplanten. Ons advies is echter om de warme zomermaanden te vermijden.

Onderhoud

U hoeft geen groene vingers te hebben om van rhododendron Goldkrone te kunnen genieten. De struik heeft weinig onderhoud nodig. Strooi in het voorjaar wat langwerkende rhododendron meststof toe en zorg in droge periodes voor extra water. Verwijder na de bloei uitgebloeide bloemen. Snoeien is niet noodzakelijk.

Bezoek de kwekerij

Ontdek Rhododendron Goldkrone in onze kwekerij in Lunteren, waar we een assortiment van meer dan zestig verschillende rhododendronsoorten hebben. De openingstijden van de kwekerij variëren per seizoen, dus raadpleeg voor vertrek even de huidige openingstijden.

Leverbaar in de maten

  • 30 tot 40 cm

Prijsaanvraag

Anderen bekeken ook