Op basis van 36 beoordelingen

Wegens grote vraag naar onze rhododendrons hebben we niet alle soorten meer op voorraad. Op zoek naar een specifieke soort? Stuur dan voor uw bezoek aan de kwekerij even een appje.

WhatsApp ons >

Vink_Groen

Dé rhodo-specialist

Vink_Groen

Kwaliteit van de Veluwe

Vink_Groen

Groothandelsprijzen

Nova Zembla logo grijs

Vink_GroenKwaliteit van de Veluwe

Vink_GroenDé rhodo-specialist

Vink_GroenGroothandelsprijzen

Rhododendron Gomer Waterer

Rhododendron Gomer Waterer is het hele jaar door een plaatje om te zien. De witte bloemen bloeien eind mei en zijn een lust voor het oog. Van het glanzende donkergroene bladerdek kunt u het hele jaar door genieten.

Toepassing

Doordat rhododendron Gomer Waterer hoog en breed kan worden, leent hij zich uitstekend voor een wolk van rhododendrons of een rhododendronhaag. Maar ook als solitaire struik voegt u met de Gomer Waterer iets bijzonders toe aan uw tuin.

Standplaats

Rhododendron Gomer Waterer houdt van halfschaduw of zonnige plekken. Hij groeit ook in de schaduw, maar laat dan minder bloei zien omdat hij dan te weinig zonlicht krijgt. De ideale grond voor deze struik is luchtig en zuur. Met rhododendron tuinturf creëert u ideale bodemomstandigheden.

Bewatering

Omdat hij een oppervlakkige wortelaar is, heeft rhododendron Gomer Waterer regelmatig water nodig. Wees daarom vooral tijdens droge periodes extra alert. Het is van belang om een rhododendron niet overmatig te bewateren. Een ideale bewateringsmethode is het gebruik van een druppelslang, aangezien deze het vocht geleidelijk vrijgeeft.

Onderhoud

Rhododendron Gomer Waterer is een sterke plant, makkelijk in onderhoud. Dien in het voorjaar speciale rhododendron meststof toe en verwijder uitgebloeide bloemen. Terugsnoeien is mogelijk, maar niet noodzakelijk.

Winterhard

Deze rhododendronsoort is uitstekend winterhard en kan vorst goed verdragen. Alleen bij zeer strenge vorst is het verstandig om de struik extra te beschermen.

Insecten

Ook bijen en hommels genieten van de bloemenpracht van rhododendrons. Bereid u alvast voor op zoemende gasten in uw tuin.

Leverbaar in de maten

  • 30 tot 40 cm
  • 40 tot 50 cm
  • 70 tot 80 cm

Prijsaanvraag

Anderen bekeken ook