Op basis van 36 beoordelingen

Wegens grote vraag naar onze rhododendrons hebben we niet alle soorten meer op voorraad. Op zoek naar een specifieke soort? Stuur dan voor uw bezoek aan de kwekerij even een appje.

WhatsApp ons >

Vink_Groen

Dé rhodo-specialist

Vink_Groen

Kwaliteit van de Veluwe

Vink_Groen

Groothandelsprijzen

Nova Zembla logo grijs

Vink_GroenKwaliteit van de Veluwe

Vink_GroenDé rhodo-specialist

Vink_GroenGroothandelsprijzen

Rhododendron Hachmann’s Charmant

Rhododendron Hachmann’s Charmant is een waar charmeoffensief voor iedere tuin. Hij trekt de aandacht met zijn meerkleurige bloemen, een combinatie van wit met roze en donkerrood. In de periode mei-juni bloeit de struik uitbundig. De bloei is langer dan bij de meeste andere rhododendron soorten.

Kenmerken

De witte bloemblaadjes worden omlijst door een fijne, scherp getekende rand in lichtrood. De gegolfde zoom is roze getint en geeft de bloemen een levendig kleurenspel. Het groene blad van rhododendron Hachmann’s Charmant treedt tijdens de bloeiperiode subtiel op de achtergrond. De rest van het jaar staat het blad centraal in de aandacht. De groenblijvende bladeren sieren de struik uitstekend. De rhododendron wordt meestal toegepast als solitaire struik, maar leent zich ook goed voor een border.

Groei

Na tien jaar bereikt Hachmann’s Charmant een hoogte van drie meter en een breedte van bijna twee meter. Indien gewenst kunt u de struik snoeien, bij voorkeur kort na de bloei.

Standplaats

Een zonnige tot halfschaduwrijke plek in de tuin is de beste standplaats voor Rhododendron Hachmann’s Charmant. Wat de bodem betreft, stelt de struik dezelfde eisen als de meeste andere rhododendrons: een zure en humusrijke bodemstructuur. Die creëert u met de toepassing van rhododendron tuinturf.

Winterhard

Deze rhododendron heeft een zeer goede winterhardheid en kan temperaturen tot verder onder vriespunt doorstaan.

Onderhoud

Rhododendron Hachmann’s Charmant is een sterke plant die weinig onderhoud nodig heeft. Om lang te kunnen genieten van dit fraaie exemplaar adviseren we in het voorjaar de plant te bemesten. Daarnaast is het raadzaam de uitgebloeide bloemen te verwijderen.

Leverbaar in de maten

  • 30 tot 40 cm

Prijsaanvraag

Anderen bekeken ook