Op basis van 36 beoordelingen
Vink_Groen

Dé rhodo-specialist

Vink_Groen

Kwaliteit van de Veluwe

Vink_Groen

Groothandelsprijzen

Nova Zembla logo grijs

Vink_GroenKwaliteit van de Veluwe

Vink_GroenDé rhodo-specialist

Vink_GroenGroothandelsprijzen

Rhododendron Hans Hachmann

Rhododendron Hans Hachmann geeft uw tuin kleur. Tijdens de bloeiperiode in het voorjaar draagt deze struik uniek gekleurde bloemen met een wit hart, diep violette paarse randen en een fluweelachtige rode vlek. Alle kleuren zijn duidelijk van elkaar gescheiden, wat het veelkleurige effect versterkt.

Groei

De groeiwijze is breed opgaand, enigszins los, maar kan goed compact worden gehouden door een subtiele snoei na de bloei. Na 10 jaar bereikt de plant ongeveer 130 cm in hoogte en 150 cm in breedte.

Standplaats

Rhododendrons houden van luchtige, ietwat zure grond. We adviseren daarom om bij de aanplant rhododendron tuinturf toe te passen. Halfschaduw is de plek die de struiken het meest waarderen.

Winterhard

Deze rhododendron heeft een zeer goede winterhardheid en kan temperaturen tot verder onder vriespunt doorstaan. Ook in de wintermaanden is de struik mooi groen.

Onderhoud

Rhododendron Hans Hachmann is een sterke plant die weinig onderhoud nodig heeft. Om lang te kunnen genieten van dit fraaie exemplaar adviseren we in het voorjaar de plant te bemesten met rhododendron meststof. Daarnaast is het raadzaam de uitgebloeide bloemen te verwijderen.

Bijzonderheden

Deze rhododendron is gekweekt en geïntroduceerd door Holger Hachmann in 2009 en vernoemd naar zijn overleden vader Hans Hachmann.

Bezoek de kwekerij

Rhododendron Hans Hachmann en tientallen andere soorten bekijken? Bezoek onze kwekerij in midden-Nederland en maak een wandeling tussen duizenden planten. Er is altijd een specialist in de buurt voor advies. Ook zijn er meerdere proefopstellingen voor rhododendron hagen en rhododendron wolken.

Leverbaar in de maten

  • 30 tot 40 cm

Prijsaanvraag

Anderen bekeken ook