Op basis van 36 beoordelingen

Wegens grote vraag naar onze rhododendrons hebben we niet alle soorten meer op voorraad. Op zoek naar een specifieke soort? Stuur dan voor uw bezoek aan de kwekerij even een appje.

WhatsApp ons >

Vink_Groen

Dé rhodo-specialist

Vink_Groen

Kwaliteit van de Veluwe

Vink_Groen

Groothandelsprijzen

Nova Zembla logo grijs

Vink_GroenKwaliteit van de Veluwe

Vink_GroenDé rhodo-specialist

Vink_GroenGroothandelsprijzen

Rhododendron Junifeuer

De opvallende rode kleur van de bloemen is kenmerkend voor rhododendron Junifeuer. Deze struik wordt niet voor niets gerekend tot de meest opwindende zomerbloeiers in de tuin.

‘Flamboyante’ verschijning

De bloemen vertonen van binnen een subtiel kleurenspel, variërend van roze tot wit, en dragen een tekening van okergeel. Het ontwerp op de bloemblaadjes wekt de indruk van een kleine vlam.

Late bloeier

Junifeuer is in vergelijking met de meeste andere rhododendrons een late bloeier. Zoals zijn naam al verklapt, is juni meestal de bloeimaand. Maar als het eenmaal zover is, dan gaat ie als de brandweer.

Standplaats

Net als andere rhododendrons houdt deze soort van halfschaduw en luchtige, zure grond. De struik heeft weinig onderhoud nodig. Met rhododendron meststof stimuleert u de groei. Ook adviseren we om uitgebloeide bloemen te verwijderen.

Middelgroot

Deze opvallende sierstruik groeit breed en heeft een opwaartse vorm. Na tien jaar zal hij naar schatting een hoogte van ongeveer 130 centimeter hebben en een verwachte breedte van 160 centimeter.

Hele jaar genieten

De winterharde rhododendron Junifeuer voegt gedurende het hele jaar een decoratief element toe aan de tuin met zijn prachtige vorm en de altijd groenblijvende bladeren. De nieuwe scheuten vallen op door hun opvallende rode kleur, maar het overheersende kenmerk is het diepgroene blad met een lancetvorm.


Toepassing

Rhododendron Junifeuer komt goed tot zijn recht als solitaire plant in een open ruimte, maar wordt ook vaak gebruikt in borders of hagen. Meer weten over deze sierlijke struik? Bezoek onze kwekerij in Lunteren of neem contact op.

Leverbaar in de maten

  • 30 tot 40 cm

Prijsaanvraag

Anderen bekeken ook