Op basis van 36 beoordelingen

Wegens grote vraag naar onze rhododendrons hebben we niet alle soorten meer op voorraad. Op zoek naar een specifieke soort? Stuur dan voor uw bezoek aan de kwekerij even een appje.

WhatsApp ons >

Vink_Groen

Dé rhodo-specialist

Vink_Groen

Kwaliteit van de Veluwe

Vink_Groen

Groothandelsprijzen

Nova Zembla logo grijs

Vink_GroenKwaliteit van de Veluwe

Vink_GroenDé rhodo-specialist

Vink_GroenGroothandelsprijzen

Rhododendron Lord Roberts

Rhododendron Lord Roberts is een middelgrote rhododendron met in het voorjaar grote wijnkleurige bloemtrossen. Een blikvanger in iedere tuin. De bladeren zijn mooi op kleur en hebben een gegolfde structuur.

Toepassing

We zien de Lord Roberts vaak terug in de kleinere borders, maar eigenlijk is dit een echte alleskunner. Ook in een bak of pot is deze rhododendron een sieraad voor uw tuin of balkon.

Ideale bodemomstandigheden

De struik verlangt een zure, vochtige, en humusrijke bodem, die nooit volledig mag uitdrogen. Met rhododendron tuinturf creëert u eenvoudig de ideale bodemomstandigheden.

Winterhard

Deze soort rhododendron is zeer winterhard en wapent zich op vernuftige wijze tegen de vorst. De struik blijft ook in de wintermaanden groen.

Onderhoud

Rhododendron Lord Roberts is een sterke plant die relatief weinig aandacht nodig heeft. Verwijder na de bloei de uitgebloeide bloemen en geef de rhododendron in het voorjaar een beetje rhododendron meststof.

Bijzonderheden

Rhododendron Lord Roberts is vernoemd naar Frederick Sleigh Roberts. Hij was een prominente Britse militaire leider en veldmaarschalk die diende in het Victoriaanse tijdperk en het begin van de 20e eeuw. Lord Roberts was betrokken bij verschillende militaire campagnes en stond bekend om zijn strategische inzicht en leiderschap.

Bezoek de kwekerij

In Lunteren, vlakbij het middelpunt van Nederland, bent u van harte welkom op onze rhododendronkwekerij. Naast rhododendron Lord Roberts vindt u hier nog tientallen andere soorten. Meerdere proefopstellingen zijn een bron van inspiratie voor iedere tuinliefhebber.

Leverbaar in de maten

  • 30 tot 40 cm
  • 50 tot 60 cm

Prijsaanvraag

Anderen bekeken ook