Op basis van 36 beoordelingen

Wegens grote vraag naar onze rhododendrons hebben we niet alle soorten meer op voorraad. Op zoek naar een specifieke soort? Stuur dan voor uw bezoek aan de kwekerij even een appje.

WhatsApp ons >

Vink_Groen

Dé rhodo-specialist

Vink_Groen

Kwaliteit van de Veluwe

Vink_Groen

Groothandelsprijzen

Nova Zembla logo grijs

Vink_GroenKwaliteit van de Veluwe

Vink_GroenDé rhodo-specialist

Vink_GroenGroothandelsprijzen

Rhododendron Marcel Menard

Rhododendron Marcel Menard behoort tot de oudste rhododendronsoorten. Het is een erg mooie verschijning met zijn diep paarse bloemen. De compacte struik is een mooie toevoeging voor zowel kleine als grote tuinen.

Toepassing

Rhododendron Marcel Menard is een redelijk snelle groeier en leent zich daarmee uitstekend voor wolken en hagen, die volop privacy bieden. Uiteraard kunt u de Marcel Menard ook solitair aanplanten.

Waar in de tuin?

Bij het uitkiezen van de standplaats raden we aan er op te letten dat dit niet in de volle zon is. De voorkeur van de struik gaat uit naar halfschaduw op een plek waar genoeg ruimte is om te kunnen groeien.

Toepassing

De groei is compact en breed uitlopend. De Blue Peter leent zich het beste voor de kleinere borders of als solitaire aanplant. De struik is zeer winterhard.

Winterhard

Rhododendron Marcel Menard is een winterharde struik, die goed tegen vorst kan. De plant blijft het hele jaar door mooi groen.

Standplaats

Rhododendron Marcel Menard is een sterke plant, die relatief weinig onderhoud nodig heeft. Wel is het belangrijk om bij de aanplanten aandacht te besteden aan goede bodemomstandigheden. Rhododendrons houden van luchtige, ietwat zure grond. Die creëert u met speciale rhododendron tuinturf. De struiken kunt u het hele jaar door aanplanten. Het voorjaar en najaar zijn onze favoriete periodes voor de aanplant.

Bemesten

Voor een optimale groei en bloei adviseren we om de rhododendron één keer per jaar te bemesten. Ook is het verstandig om na de bloei de uitgebloeide bloemen te verwijderen.

Leverbaar in de maten

  • 30 tot 40 cm
  • 40 tot 50 cm
  • 50 tot 60 cm
  • 60 tot 70 cm

Prijsaanvraag

Anderen bekeken ook