Op basis van 36 beoordelingen

Wegens grote vraag naar onze rhododendrons hebben we niet alle soorten meer op voorraad. Op zoek naar een specifieke soort? Stuur dan voor uw bezoek aan de kwekerij even een appje.

WhatsApp ons >

Vink_Groen

Dé rhodo-specialist

Vink_Groen

Kwaliteit van de Veluwe

Vink_Groen

Groothandelsprijzen

Nova Zembla logo grijs

Vink_GroenKwaliteit van de Veluwe

Vink_GroenDé rhodo-specialist

Vink_GroenGroothandelsprijzen

Rhododendron Marie Forte

Een sterke struik met prachtige donkerpaarse bloemen. Dat is rhododendron Marie Forte.

Hele jaar genieten

Marie Forte is winterhard en blijft in alle seizoenen mooi groen. In het late voorjaar bloeit de plant uitbundig.

Groei

Rhododendron Marie Forte is een middelgrote rhododendron. De struik vertoont een aanzienlijke groeisnelheid, gemiddeld zo’n 10 tot 15 centimeter per jaar. De maximale hoogte kan variëren tussen 150 en 200 centimeter en dit geldt zowel voor de hoogte als voor de breedte van de plant.

Toepassing

De Marie Forte vind je vooral terug in borders en grote plantenbakken. Houdt tussen meerdere planten een afstand aan van minimaal vijftig centimeter. Ook als solitair komt deze soort goed tot zijn recht.

Standplaats

Deze rhododendron verdraagt zowel zon als schaduw, al gaat z’n voorkeur uit naar halfschaduw. De struik gedijt het beste in goed doorlatende, zure grond en houdt niet van langdurig natte omstandigheden. Zorg ervoor dat je de struik plant in grond die goed waterdoorlatend is

Onderhoud

Rhododendron Marie Forte heeft weinig onderhoud nodig. We adviseren om in het voorjaar langwerkende rhododendron meststof bij de plant te strooien. Snoeien is eventueel mogelijk na de bloei. Geef extra water in droge periodes, maar voorkom dat de struik te nat komt te staan. Verwijder uitgebloeide bloemen om de groei te stimuleren.

Bezoek de kwekerij

Ontdek de pracht van de Marie Forte bij rhododendronkwekerij Nova Zembla in Lunteren (Gelderland). Wij hebben een assortiment van meer dan zestig verschillende rhododendronsoorten. Laat ons u adviseren over de optimale toepassingen voor uw tuin.

Leverbaar in de maten

  • 30 tot 40 cm

Prijsaanvraag

Anderen bekeken ook