Op basis van 36 beoordelingen

Wegens grote vraag naar onze rhododendrons hebben we niet alle soorten meer op voorraad. Op zoek naar een specifieke soort? Stuur dan voor uw bezoek aan de kwekerij even een appje.

WhatsApp ons >

Vink_Groen

Dé rhodo-specialist

Vink_Groen

Kwaliteit van de Veluwe

Vink_Groen

Groothandelsprijzen

Nova Zembla logo grijs

Vink_GroenKwaliteit van de Veluwe

Vink_GroenDé rhodo-specialist

Vink_GroenGroothandelsprijzen

Rhododendron Percy Wiseman

Klein maar fijn. Dat is de Percy Wiseman, een populaire laagblijvende rhododendron met betoverende zalmkleurige roze-witte bloemen. We zien in het voorjaar dat de knoppen steeds groter worden en op moment dat ze uitbarsten is er een ware explosie van warm roze bloemen. Naarmate de bloei vordert, worden de bloemen lichter van kleur. Een bijzonder spektakel, omdat we dus eigenlijk spreken van een tweekleurige bloem.

Toepassing

Rhododendron Percy Wiseman is een echte alleskunner en past in iedere tuin. Vanwege zijn trage groei – deze rhododendron wordt eerder breed dan hoog – zien we hem echter vaak terug in de wat kleinere tuinen. Maar dat betekent natuurlijk niet dat hij elders niet geplant kan worden. De Percy Wiseman is een echte alleskunner.

Aanplant

Net als andere rhododendrons houdt de Percy Wiseman van luchtige, ietwat zure grond en halfschaduw. Met rhododendron kwekersturf creëert u eenvoudig de ideale bodemomstandigheden.

Onderhoud

Bent u het type dat wel van de tuin geniet, maar niet over groene vingers beschikt? Bij rhododendron Percy Wiseman is dat geen enkel probleem. Deze struik heeft relatief weinig onderhoud nodig. Een keer per jaar bemesten met rhododendron meststof en in droge periodes af en toe water geven is voldoende om jarenlang van deze mooie plant te kunnen genieten. Om groei en bloei te stimuleren, adviseren we om na de bloei de uitgebloeide knoppen te verwijderen.

Winterhard

Bij rhododendrons denkt u waarschijnlijk meteen aan de prachtige bloemen in het voorjaar. Maar vergeet het blad niet. Dankzij de mooie, groene kleur kunt u het hele jaar door van Percy Wiseman genieten. De plant is winterhard en is dus bestand tegen vorst.

Onderhoud

Om rhododendron Percy Wiseman in topconditie te houden, adviseren we de uitgebloeide bloemen te verwijderen en de struik éénmaal per jaar te bemesten met langwerkende rhododendron meststof.

Combineren

Mede door zijn geringe hoogte is rhododendron Percy Wiseman goed te combineren met andere soorten rhododendrons of bijvoorbeeld hortensia’s. Combineer verschillende kleuren, speel met de bloeitijd en geniet optimaal van de bloei van deze sierlijke struiken.

Leverbaar in de maten

  • 30 tot 40 cm
  • 40 tot 50 cm
  • 50 tot 60 cm

Prijsaanvraag

Anderen bekeken ook