Op basis van 36 beoordelingen

Wegens grote vraag naar onze rhododendrons hebben we niet alle soorten meer op voorraad. Op zoek naar een specifieke soort? Stuur dan voor uw bezoek aan de kwekerij even een appje.

WhatsApp ons >

Vink_Groen

Dé rhodo-specialist

Vink_Groen

Kwaliteit van de Veluwe

Vink_Groen

Groothandelsprijzen

Nova Zembla logo grijs

Vink_GroenKwaliteit van de Veluwe

Vink_GroenDé rhodo-specialist

Vink_GroenGroothandelsprijzen

Rhododendron Ponticum Roseum

Rhododendron Ponticum Roseum wordt niet voor niets wel eens de bosrhododendron genoemd. Deze sterke soort met prachtige roze bloemen kom je veel tegen in bossen en parken.

Snelle groeier

Rhododendron ponticum Roseum is een snelle groeier en dat maakt de struik bijvoorbeeld ideaal voor een haag of wolk. Het hele jaar privacy en zicht op het groen en in het voorjaar wordt u getrakteerd op een betoverende bloemenzee.

Standplaats

Rhododendron Ponticum houdt van een standplaats van gefilterd zonlicht of halfschaduw. Net als andere rhododendrons heeft de Ponticum Roseum een voorkeur voor luchtige, zure grond. Die creëert u met behulp van rhododendron turf, ook verkrijgbaar bij kwekerij Nova Zembla.

Kenmerken

De roze bloemen zijn fijn en elegant. De bladeren zijn smal, elliptisch, donkergroen. Deze rhododendron soort bloeit voornamelijk in de late lente of tijdens de vroege zomer.

Verschil met rhododendron Ponticum

In tegenstelling tot de gewone Ponticum bloeit de Ponticum Roseum roze. Daarnaast zijn de bloemen ook fijner/ kleiner van omvang. De ponticum Roseum groeit bovendien ‘bossiger’ en heeft kenmerkende ‘rode takjes’.

Snoeien

De Ponticum Roseum laat zich prima snoeien naar de gewenste vorm. Doe dit tot een aantal weken na de bloei.

Onderhoud

Wilt u de groei bevorderen? Verwijder dan de uitgebloeide bloemen. Om uw rhododendrons in topconditie te houden, adviseren we om de plant jaarlijks in het voorjaar te bemesten met een langwerkende meststof.

Leverbaar in de maten

  • 30 tot 40 cm
  • 40 tot 50 cm
  • 50 tot 60 cm
  • 70 tot 80 cm
  • 90 tot 100 cm

Prijsaanvraag

Anderen bekeken ook