Op basis van 36 beoordelingen

Wegens grote vraag naar onze rhododendrons hebben we niet alle soorten meer op voorraad. Op zoek naar een specifieke soort? Stuur dan voor uw bezoek aan de kwekerij even een appje.

WhatsApp ons >

Vink_Groen

Dé rhodo-specialist

Vink_Groen

Kwaliteit van de Veluwe

Vink_Groen

Groothandelsprijzen

Nova Zembla logo grijs

Vink_GroenKwaliteit van de Veluwe

Vink_GroenDé rhodo-specialist

Vink_GroenGroothandelsprijzen

Rhododendron Ponticum

Rhododendron Ponticum is een snelle groeier. We zien deze soort rhododendron veel terugkomen in de bossen, mede door zijn gemakkelijke karaktereigenschappen.

Kenmerken

Deze rhododendron bloeit voornamelijk in de late lente of tijdens de vroege zomer, met klokvormige lilakleurige/ blauw-paarse bloemen. De bladeren zijn smal, elliptisch en donkergroen.

Standplaats

Rhododendron Ponticum houdt van een standplaats van gefilterd zonlicht of halfschaduw.
Plant de Rhododenron in een zure en humusrijke grond.

Toepassing

We zien de Ponticum veel terug in de grotere tuinen en parken. In grote wolken komt rhododendron Ponticum het beste tot zijn recht. Mede door zijn snelle en gemakkelijke groei is er indien gewenst snel een privacygevende haag of wolk gecreëerd.

Standplaats

Rhododendron Blue Peter gedijt het best op een zonnige tot halfschaduwrijke locatie. De Rhododendron ontwikkelt zich optimaal in een vochtige, humusrijke en goed doorlatende bodem, die zuur is. De bodem moet een gelijkmatige vochtigheid behouden.

Snoeien

De Ponticum laat zich ook prima snoeien naar de gewenste vorm. Doe dit tot een aantal weken na de bloei. Wilt u de groei bevorderen? Verwijder dan de uitgebloeide bloemen.

Onderhoud

Om uw rhododendrons in topconditie te houden, adviseren we om de plant jaarlijks in het voorjaar te bemesten met onze speciale rhododendron meststof.

Winterhard

Rhododendron Ponticum is winterhard en behoudt het hele jaar door zijn groene bladeren. De struik is goed bestand tegen vorst. Ook u zult ervaren hoe de rhododendron zich op slimme wijze wapent tegen lage en hoge temperaturen.

Bezoek de kwekerij

Twijfelt u of rhododendron Ponticum de nieuwe parel moet worden van uw tuin? Of wilt u meer weten over de mogelijkheden voor een haag of wolk van rhododendrons? Bezoek vrijblijvend onze rhododendron kwekerij in Lunteren voor meer informatie en inspiratie.

Leverbaar in de maten

  • 30 tot 40 cm
  • 15 tot 25 cm
  • 30 tot 40 cm
  • 40 tot 50 cm
  • 50 tot 60 cm
  • 70 tot 80 cm
  • 90 tot 100 cm

Prijsaanvraag

Anderen bekeken ook