Op basis van 36 beoordelingen

Wegens grote vraag naar onze rhododendrons hebben we niet alle soorten meer op voorraad. Op zoek naar een specifieke soort? Stuur dan voor uw bezoek aan de kwekerij even een appje.

WhatsApp ons >

Vink_Groen

Dé rhodo-specialist

Vink_Groen

Kwaliteit van de Veluwe

Vink_Groen

Groothandelsprijzen

Nova Zembla logo grijs

Vink_GroenKwaliteit van de Veluwe

Vink_GroenDé rhodo-specialist

Vink_GroenGroothandelsprijzen

Rhododendron Red Jack

De opvallende rode bloemen maken in de bloeimaand rhododendron Red Jack een lust voor het oog, maar dankzij de stijlvolle bladeren is deze struik het hele jaar door van meerwaarde voor uw tuin.

Middelgroot

Rhododendron Red Jack is een middelgrote dicht vertakte struik die een hoogte kan bereiken van 1,5 tot 2 meter. De plant behoudt het hele jaar zijn blad.

Toepassing

Rhododendron Red Jack is een veelzijdige plant, die het zowel goed doet in zowel grote als kleine tuinen. De struik is geschikt voor een border, maar steelt ook als solitaire plant de show.

Standplaats

Red Jack gedijt het beste op een locatie met gefilterd zonlicht of halfschaduw. Hij kan echter ook enige blootstelling aan volle zon verdragen. Zorg er dan wel voor dat je de vochtigheid van de bodem goed in de gaten houdt om uitdroging te voorkomen. Deze plant geeft de voorkeur aan een zure, vochtige en humusrijke bodem.

Onderhoud

Rhododendron Red Jack staat bekend als onderhoudsvriendelijk. We adviseren om de plant jaarlijks in het voorjaar te bemesten met rhododendron meststof, eventueel kunt u de struik na de bloei snoeien. Door uitgebloeide bloemen te verwijderen, geeft u de ontwikkeling van de struik een stimulans.

Bezoek de kwekerij

In Lunteren, nabij het geografische middelpunt van Nederland, nodigen wij u van harte uit om onze rhododendronkwekerij te bezoeken. Naast rhododendron Red Jack ontdekt u hier diverse andere variëteiten. Verschillende proefopstellingen dienen als een inspiratiebron voor elke liefhebber van tuinen.

Leverbaar in de maten

  • 30 tot 40 cm
  • 50 tot 60 cm

Prijsaanvraag

Anderen bekeken ook