Op basis van 36 beoordelingen

Wegens grote vraag naar onze rhododendrons hebben we niet alle soorten meer op voorraad. Op zoek naar een specifieke soort? Stuur dan voor uw bezoek aan de kwekerij even een appje.

WhatsApp ons >

Vink_Groen

Dé rhodo-specialist

Vink_Groen

Kwaliteit van de Veluwe

Vink_Groen

Groothandelsprijzen

Nova Zembla logo grijs

Vink_GroenKwaliteit van de Veluwe

Vink_GroenDé rhodo-specialist

Vink_GroenGroothandelsprijzen

Rhododendron Saffrano

Rhododendron Saffrano is een laagblijvende rhododendron met in het voorjaar prachtige gele bloemen.

Toepassing

De Saffrano zien we veel terug in verhoogde plantenbakken of in een pot als solitair. De gele bloemen geven uw tuin een vrolijke uitstraling

Standplaats

De voorkeur gaat uit naar een standplaats in de halfschaduw of onder gefilterd zonlicht. Deze struik gedijt het beste in een humusrijke en zure bodem, dus het is aan te raden om bij het planten tuinturf toe te voegen.

Trage groei

Rhododendron Saffrano is een wintergroene en goed winterharde struik die na minstens 10 jaar een hoogte van ongeveer 1 meter kan bereiken, met een breedte van ongeveer 75 centimeter.

Onderhoud

Mede door zijn trage groei behoeft deze rhododendron zeer weinig onderhoud.
Om toch zo snel mogelijk een volle plant te krijgen, adviseren we de uitgebloeide bloemen te verwijderen en de Saffrano in het voorjaar te voorzien van een beetje mest.

Winterhard

Rhododendron Saffrano is winterhard en behoudt het hele jaar door zijn blad. Dat betekent dat u ook in de wintermaanden van deze sierlijke struik kunt genieten.

Snoeien

De Ponticum Roseum laat zich prima snoeien naar de gewenste vorm. Doe dit tot een aantal weken na de bloei.

Verrassende combinaties

Net als andere rhododendrons is ook de Saffrano een plant die zich leent voor vele combinaties in de tuin. Tip: kies voor planten die uw rhododendron nóg beter naar voren laten komen.

Bezoek de kwekerij

Wilt u deze rhododendron van dichtbij bekijken? U bent welkom bij onze rhododendron kwekerij in Lunteren (Gelderland), waar meer dan zestig soorten verkrijgbaar zijn. Ook zijn hier meerdere proefopstellingen te bewonderen.

Leverbaar in de maten

  • 30 tot 40 cm
  • 40 tot 50 cm

Prijsaanvraag

Anderen bekeken ook