Op basis van 36 beoordelingen

Wegens grote vraag naar onze rhododendrons hebben we niet alle soorten meer op voorraad. Op zoek naar een specifieke soort? Stuur dan voor uw bezoek aan de kwekerij even een appje.

WhatsApp ons >

Vink_Groen

Dé rhodo-specialist

Vink_Groen

Kwaliteit van de Veluwe

Vink_Groen

Groothandelsprijzen

Nova Zembla logo grijs

Vink_GroenKwaliteit van de Veluwe

Vink_GroenDé rhodo-specialist

Vink_GroenGroothandelsprijzen

Rhododendron Tortoiseshell

Oranje boven! Ja, u leest het goed. Deze rhododendron heeft oranje bloemen. Rhododendron Tortoiseshell is misschien wel de meest excentrieke rhododendron die verkrijgbaar is.

Toepassing

De Tortoiseshell is met zijn oranje bloemen een bijzondere verschijning. In combinatie met zijn sterk generfde en puntige blad komt deze struik optimaal tot zijn recht als solitaire plant in de kleinere tuin of in een plantenbak.

Aanplant

Plant de rhododendron in zure, goed water doorlatende en humusrijke grond. De favoriete standplaats is halfschaduw, dus enkele uren zon per dag.

Onderhoud

Rhododendron Tortoiseshell is een sterke plant die relatief weinig onderhoud nodig heeft. In het voorjaar begint de plant veel energie te vragen. Geef de Tortoiseshell daarom jaarlijks een klein beetje langwerkende rhododendron meststof. Om de groei te stimuleren kunt u de uitgebloeide bloemen verwijderen.

Winterhard

Rhododendron Tortoiseshell is een struik waarvan u in alle seizoenen kunt genieten. De bloei in het voorjaar is spectaculair en in andere seizoenen blijft de plant mooi groen. De Tortoiseshell is bestand tegen vorst.

Verrassende combinaties

Net als andere rhododendrons is ook de Tortoiseshell een plant die zich leent voor vele combinaties in de tuin. Tip: kies voor planten die uw rhododendron nóg beter naar voren laten komen.

Bezoek de kwekerij

In Lunteren, gelegen nabij het geografische middelpunt van Nederland, heten wij u van harte welkom om onze rhododendronkwekerij te bezoeken. Naast rhododendron Tortoiseshell kunt u hier een verscheidenheid aan andere variëteiten ontdekken. Diverse proefopstellingen dienen als inspiratiebron voor elke tuinliefhebber.

Leverbaar in de maten

  • 30 tot 40 cm

Prijsaanvraag

Anderen bekeken ook