Op basis van 36 beoordelingen

Wegens grote vraag naar onze rhododendrons hebben we niet alle soorten meer op voorraad. Op zoek naar een specifieke soort? Stuur dan voor uw bezoek aan de kwekerij even een appje.

WhatsApp ons >

Vink_Groen

Dé rhodo-specialist

Vink_Groen

Kwaliteit van de Veluwe

Vink_Groen

Groothandelsprijzen

Nova Zembla logo grijs

Vink_GroenKwaliteit van de Veluwe

Vink_GroenDé rhodo-specialist

Vink_GroenGroothandelsprijzen

Rhododendron tuinturf

Rhododendron tuinturf is de bodemverbeteraar die helpt om rhododendrons optimaal te laten groeien en bloeien. Met tuinturf voegt u essentiële voedingsstoffen toe aan de bodem en verbetert u de bodemstructuur. Bij rhododendronkwekerij Nova Zembla gebruiken en leveren we uitsluitend zorgvuldig geselecteerde tuinturf van de hoogste kwaliteit.

Wat is tuinturf?

Turf wordt gevormd in veengebieden waar plantenresten na vele jaren samenklonteren tot een dikke laag. Bij het afgraven van turf zijn verschillende lagen zichtbaar, zoals ‘zwartveen’ en ‘witveen’. De tuinturf die wij leveren en ook gebruiken voor onze aanplantklussen is een uitgebalanceerde mix van zwartveen en witveen.

Waarom een mix?

Zowel zwartveen als witveen heeft eigenschappen die de groei van rhododendrons stimuleren. Zwartveen bevat veel organische stoffen, terwijl het vezelachtige witveen zeer luchtig is en vocht goed vasthoudt. Het mengsel van beide veensoorten verlaagt de zuurgraad van de bodem en garandeert dat de wortels gemakkelijker water en voedingsstoffen kunnen opnemen.

Hoeveel tuinturf per plant?

De benodigde hoeveelheid tuinturf is afhankelijk van de samenstelling van de grond, waarin de rhododendrons worden aangeplant. Gemiddeld gezien adviseren we minimaal 35 liter per plant. Bij een groep rhododendrons of een rhododendronhaag adviseren we om de tuinturf royaal toe te passen.

Verpakking

Rhododendron tuinturf is bij ons verkrijgbaar in zakken van 50 liter of los gestort vanuit onze opslag. We hebben altijd voldoende voorraad.

Bezoek de kwekerij

Meer weten over rhododendron tuinturf? Bezoek onze kwekerij in Lunteren (Midden-Nederland) met meer dan zestig uitbundig bloeiende soorten. Hier vindt u alles wat u nodig hebt voor een prachtige tuin vol rhododendrons.

Prijsaanvraag

Anderen bekeken ook