Op basis van 36 beoordelingen

Wegens grote vraag naar onze rhododendrons hebben we niet alle soorten meer op voorraad. Op zoek naar een specifieke soort? Stuur dan voor uw bezoek aan de kwekerij even een appje.

WhatsApp ons >

Vink_Groen

Dé rhodo-specialist

Vink_Groen

Kwaliteit van de Veluwe

Vink_Groen

Groothandelsprijzen

Nova Zembla logo grijs

Vink_GroenKwaliteit van de Veluwe

Vink_GroenDé rhodo-specialist

Vink_GroenGroothandelsprijzen

Rhododendron Ponticum Variegatum

Rhododendron Ponticum Variegatum is bij het grote publiek wellicht wat minder bekend, maar dat maakt het des te leuker om dit pareltje met sierlijke paarse / lila bloemen aan uw tuin toe te voegen.

Bijzonder blad

Een belangrijke reden om voor de Ponticum Variegatum te kiezen is zijn bonte blad, uniek ten opzichte van traditionele rhododendrons. De struik is winterhard, dus u kunt het hele jaar door van het sierlijke blad genieten.

Snelle groeier

Rhododendron Ponticum Variegatum is een vrij snelle groeier, die ongeveer 2,5 meter hoog en 1,5 meter breed kan worden. Dat maakt deze struik geschikt voor de wat grotere tuin, waar u hem zowel solitair of als haag komt toepassen. Je komt de Variegatum ook geregeld tegen in parken en aan de rand van bossen

Halfschaduw

Rhododendron Ponticum Variegatum houdt van een standplaats van gefilterd zonlicht of halfschaduw. Plant de rhododendron in zure en humusrijke grond. Met rhododendron tuinturf creëert u ideale bodemomstandigheden.

Onderhoud

Om uw rhododendrons in topconditie te houden adviseren we om de plant jaarlijks in het voorjaar te bemesten met een langwerkende meststof. Ook is het aan te raden om uitgebloeide bloemen te verwijderen. Bij droogte heeft de plant extra water nodig

Bezoek de kwekerij

Als liefhebbers van rhododendrons bent u welkom op onze kwekerij in Lunteren (Gelderland). Hier vindt u meer dan zestig soorten rhododendrons, inclusief rhododendron Ponticum Variegatum. Er is altijd een rhododendron specialist in de buurt voor persoonlijk en deskundig advies.

Leverbaar in de maten

  • 30 tot 40 cm

Prijsaanvraag

Anderen bekeken ook