Op basis van 36 beoordelingen

Wegens grote vraag naar onze rhododendrons hebben we niet alle soorten meer op voorraad. Op zoek naar een specifieke soort? Stuur dan voor uw bezoek aan de kwekerij even een appje.

WhatsApp ons >

Vink_Groen

Dé rhodo-specialist

Vink_Groen

Kwaliteit van de Veluwe

Vink_Groen

Groothandelsprijzen

Nova Zembla logo grijs

Vink_GroenKwaliteit van de Veluwe

Vink_GroenDé rhodo-specialist

Vink_GroenGroothandelsprijzen

Rhododendron Violette Funken

Rhododendron hybride Violette Funken luidt met zijn grote en kleurrijke bloemen in mei alvast de zomer in. De bloemen zijn prachtig paars van kleur en hebben een bruinrood vlekkenpatroon. Door de paarse middenaders is de Violette Funken zeer veelzijdig te noemen.

Reusachtige bloemen

De bloemen van de Violette Funken vallen ook door hun omvang. De bloemen kunnen tot wel 11 cm groot worden! Als ze wijd geopend zijn, trekken ze zeker uw aandacht. De opvallende kleuren vormen een stijlvol contrast met het diepgroene blad. Deze rhododendron leent zich uitstekend voor combinaties met andere planten.

Toepassing

We zien deze soort middelgrote rhododendron vooral terugkomen in de kleinere borders. Ook komt hij goed tot zijn recht als solitair in bijvoorbeeld een plantenbak op een terras.

Winterhard

Rhododendron Violette Funken is robuust en kan goed tegen temperaturen onder het vriespunt. De struik blijft het gehele jaar mooi groen, zelfs in de koude wintermaanden.

Onderhoud

Gebruik bij de aanplant van de rhododendron zure, humusrijke grond en geef de struik in de weken daarop wat extra water. Let erop dat de plant geen natte voeten krijgt, want daar houden rhododendrons niet van. Geef de struik in het voorjaar wat rhododendron meststof voor optimale groei en bloei. Daarnaast adviseren we om uitgebloeide bloemen te verwijderen..

Bezoek de kwekerij

Rhododendron Violette Funken met eigen bewonderen? Welkom bij rhododendronkwekerij Nova Zembla in Lunteren (Gelderland). U vindt hier meer dan zestig soorten rhododendrons. We adviseren u graag over de beste toepassingen voor uw tuin.

Leverbaar in de maten

  • 30 tot 40 cm

Prijsaanvraag

Anderen bekeken ook