Op basis van 36 beoordelingen

Wegens grote vraag naar onze rhododendrons hebben we niet alle soorten meer op voorraad. Op zoek naar een specifieke soort? Stuur dan voor uw bezoek aan de kwekerij even een appje.

WhatsApp ons >

Vink_Groen

Dé rhodo-specialist

Vink_Groen

Kwaliteit van de Veluwe

Vink_Groen

Groothandelsprijzen

Nova Zembla logo grijs

Vink_GroenKwaliteit van de Veluwe

Vink_GroenDé rhodo-specialist

Vink_GroenGroothandelsprijzen

Rhododendron Virginia Delp

De kleur van rhododendron Virginia Delp is subtiel en niet te opvallend, maar het is toch een aantrekkelijke verschijning. Eind mei presenteert de plant een elegante en betoverende dans van bloemen met golvende randen. Deze bloemen tonen een lichte blauw-lila tint aan zowel de binnen- als de buitenkant, versierd met fijne roze-lila aderen.

Middelgroot

Virginia Delp is een middelgrote rhododendron. De struik groeit voornamelijk in de breedte en bereikt na tien jaar ongeveer een hoogte van 120 centimeter en een breedte van 160 centimeter. U kunt de plant na de bloei eventueel snoeien.

Standplaats

Rhododendron Virginia Delp houdt van een aantal zonuren per dag. Plant de struik bij voorkeur niet op een te warme plek.

Winterhard

Rhododendron Virginia Delp is sterk en kan goed overweg met vrieskou. Deze struik behoudt gedurende het hele jaar zijn mooie groene bladeren, zelfs tijdens de koude wintermaanden.

Onderhoud

Bij het planten van de rhododendron is het raadzaam om zure en humusrijke grond te gebruiken, en in de daaropvolgende weken de struik extra water te geven. Zorg ervoor dat de plant niet te nat staat, omdat rhododendrons daar niet van houden. Voor optimale groei en bloei is het aan te bevelen in het voorjaar rhododendron meststof te gebruiken. Verwijder bovendien uitgebloeide bloemen voor een gezonde ontwikkeling van de struik.

Bezoek de kwekerij

Ontdek de pracht van rhododendron Virginia Delp bij rhododendronkwekerij Nova Zembla in Lunteren (Gelderland). Wij hebben een assortiment van meer dan zestig verschillende rhododendronsoorten. Laat ons u adviseren over de optimale toepassingen voor uw tuin

Leverbaar in de maten

  • 30 tot 40 cm

Prijsaanvraag

Anderen bekeken ook