Op basis van 36 beoordelingen

Wegens grote vraag naar onze rhododendrons hebben we niet alle soorten meer op voorraad. Op zoek naar een specifieke soort? Stuur dan voor uw bezoek aan de kwekerij even een appje.

WhatsApp ons >

Vink_Groen

Dé rhodo-specialist

Vink_Groen

Kwaliteit van de Veluwe

Vink_Groen

Groothandelsprijzen

Nova Zembla logo grijs

Vink_GroenKwaliteit van de Veluwe

Vink_GroenDé rhodo-specialist

Vink_GroenGroothandelsprijzen

Rhododendron Virginia Richards

Rhododendron Virginia Richards onderscheidt zich met zijn prachtige oranjerode bloemen. Deze onderhoudsvriendelijke struik bloeit overvloedig en blijft het hele jaar door groen.

Groei

Deze soort rhododendron kan tot ongeveer 2 meter hoog en breed worden en groeit waar de ruimte is. Dat maakt de Virginia Richards zeer geschikt voor in een border of haag in de wat grotere tuinen. Door zijn sterke vertakking heeft deze rhododendron een bijzonder compacte groei.

Standplaats

Rhododendron Virginia Richards gedijt het beste in goed doorlatende bodems die licht vochtig en enigszins zuur zijn. Met kwekers tuinturf creëert u ideale bodemomstandigheden. Plant de struik bij voorkeur in de zon of halfschaduw.

Snoeien

Net zoals bij andere rhododendrossoorten is snoei niet strikt noodzakelijk voor rhododendron Virginia Richards. Als u ervoor kiest om hem als kleine haag te gebruiken, kun je de plant ook stevig terugsnoeien. Houd er rekening mee dat dit kan leiden tot verminderde bloei in het volgende jaar.

Onderhoud

Rhododendron Virginia Richards heeft relatief weinig onderhoud nodig. Bemest de struik in het voorjaar met langwerkende meststof en geeft in de warme zomermaanden waar nodig extra water. Let op dat de rhododendron niet te nat komt te staan. We adviseren om uitgebloeide bloemen te verwijderen.

Combineren

Al eens nagedacht over het combineren van meerdere soorten rhododendrons? Op deze manier ontstaat in het voorjaar een mooi boeket aan kleuren en kunt u doorgaans nog langer van bloemenpracht genieten. Bezoek onze kwekerij in Lunteren, centraal in Nederland, voor meer informatie en inspiratie.

Leverbaar in de maten

  • 30 tot 40 cm

Prijsaanvraag

Anderen bekeken ook