Op basis van 36 beoordelingen

Wegens grote vraag naar onze rhododendrons hebben we niet alle soorten meer op voorraad. Op zoek naar een specifieke soort? Stuur dan voor uw bezoek aan de kwekerij even een appje.

WhatsApp ons >

Vink_Groen

Dé rhodo-specialist

Vink_Groen

Kwaliteit van de Veluwe

Vink_Groen

Groothandelsprijzen

Nova Zembla logo grijs

Vink_GroenKwaliteit van de Veluwe

Vink_GroenDé rhodo-specialist

Vink_GroenGroothandelsprijzen

Rhododendron Wilgens Ruby

Rhododendron Wilgens Ruby is beroemd vanwege zijn opvallende, helderrode bloemen. De bloemen staan als trossen bij elkaar. Zijn groene, puntige en licht gebogen bladeren geven hem extra karakter, waar u het gehele jaar door van kunt genieten.

Toepassing

Vanwege zijn compacte groeivorm is rhododendron Wilgen’s Ruby uitstekend geschikt voor gebruik in kleinere tuinen. Hij wordt meestal geplant als solitaire plant of in borders en hagen.

Standplaats

Voor optimale groei en bloei van rhododendron Wilgen’s Ruby is het belangrijk om hem te plaatsen op een locatie met halfschaduw tot schaduw, omdat direct zonlicht schade aan de bladeren kan veroorzaken. Daarnaast gedijt deze plant het best in een luchtige, zure bodem.

Onderhoud

Rhododendron Wilgen’s Ruby vraagt over het algemeen niet veel onderhoud. Geef de struik in het voorjaar een dosis langwerkende meststof en zorg in de warme zomermaanden indien nodig voor extra water. Zorg ervoor dat de rhododendron niet constant in vochtige grond staat. Het is aan te raden om verwelkte bloemen te verwijderen voor een gezonde ontwikkeling van de plant.

Snoeien

Doordat Wilgens Ruby relatief langzaam groeit, kan hij vele jaren in de tuin blijven zonder dat hij rigoureus gesnoeid hoeft te worden. Mocht u toch willen snoeien dan adviseren we om dit direct na de bloei te doen.

Bijzonderheden

Deze rhododendron is een hybride soort die is gekweekt uit verschillende soorten en variëteiten. Hierdoor combineert Wilgens Ruby de beste eigenschappen van zijn ouderplanten en is hij bijzonder robuust en bestand tegen het wisselende klimaat in Nederland.

Leverbaar in de maten

  • 30 tot 40 cm
  • 40 tot 50 cm

Prijsaanvraag

Anderen bekeken ook