Op basis van 36 beoordelingen

Wegens grote vraag naar onze rhododendrons hebben we niet alle soorten meer op voorraad. Op zoek naar een specifieke soort? Stuur dan voor uw bezoek aan de kwekerij even een appje.

WhatsApp ons >

Vink_Groen

Dé rhodo-specialist

Vink_Groen

Kwaliteit van de Veluwe

Vink_Groen

Groothandelsprijzen

Nova Zembla logo grijs

Vink_GroenKwaliteit van de Veluwe

Vink_GroenDé rhodo-specialist

Vink_GroenGroothandelsprijzen

Rhododendron Wine & Roses

Rhododendron Wine and Roses behoort tot de exclusieve soorten in ons assortiment. Deze struik maakt indruk met zijn prachtige tweekleurige bladeren en speelse bloei. De roze bloemen hangen als een trechter aan de plant.

Tweekleurig blad

Het altijd groene blad verschijnt bij het uitlopen dieprood. Na verloop van tijd verandert de bovenkant van het blad naar frisgroen, terwijl de onderkant het hele jaar door een sprankelend wijnrood laat zien. Dat is een prachtig gezicht, zeker wanneer de wind er doorheen danst. Omdat de bladeren bijna rechtop staan, is de rode onderkant van het blad altijd te zien.

Roze bloemen

De knoppen verschijnen eerst in een krachtige, roze kleur. De bloemen nemen later een iets lichtere roze tint aan.

Toepassing

Rhododendron ‘Wine and Roses’ groeit compact. Hij vertakt dicht en daarmee leent hij zich uitstekend voor de kleine border of tuin. Ook zien we de Wine & Roses steeds vaker in een bloempot of plantenbak terug.

Halfschaduw

Zet rhododendron Wine & Roses op een halfschaduwrijke standplaats. Gebruik bij de aanplant humusrijke en zure grond. Verwen de plant 1 maal per jaar ( in het voorjaar ) met een beetje Rhododendronmest stof. Op deze manier zult u nog jaren genieten van deze bijzondere excentriekeling. Rhododendrons zijn winterhard en beschermen zichzelf tegen vorst.

Rhododendron kwekerij

Voor inspiratie bent u welkom bij rhododendronkwekerij Nova Zembla, dé specialist van Nederland. Kom vrijblijvend langs om rhododendron Wine & Roses en tientallen andere soorten rhododendrons te bewonderen of bekijk de verschillende proefopstellingen.

Leverbaar in de maten

  • 30 tot 40 cm
  • 40 tot 50 cm

Prijsaanvraag

Anderen bekeken ook