Op basis van 36 beoordelingen

Wegens grote vraag naar onze rhododendrons hebben we niet alle soorten meer op voorraad. Op zoek naar een specifieke soort? Stuur dan voor uw bezoek aan de kwekerij even een appje.

WhatsApp ons >

Vink_Groen

Dé rhodo-specialist

Vink_Groen

Kwaliteit van de Veluwe

Vink_Groen

Groothandelsprijzen

Nova Zembla logo grijs

Vink_GroenKwaliteit van de Veluwe

Vink_GroenDé rhodo-specialist

Vink_GroenGroothandelsprijzen

Rhododendron Winsome

Rhododendron Winsome behoort tot de laagblijvende soorten. Hier geldt overduidelijk ‘klein, maar fijn’. De struik bloeit in mei-juni met prachtige roze bloemen

Langzame groeier

Dwergrhododendron als rhododendron Winsome bereiken een maximale hoogte en breedte van circa zestig centimeter.

Toepassing

Deze rhododendron is zeer geschikt voor kleine tuinen en dakterrassen. De struik kan los worden geplant, maar ook als border of lage haag. Tip: combineer de Winsome met andere rhododendron soorten en creëer een kleurenexplosie in de tuin.

Standplaats

Dwergrhododendron Winsome kan goed tegen de zon. Zijn favoriete plek is halfschaduw. Zorg bij de aanplant voor luchtige, zure grond, die het water goed doorlaat. Rhododendron tuinturf helpt daarbij.

Water

Geef rhododendron Winsome vooral extra water in de eerste weken na het planten. Tijdens warme zomerdagen is het ook raadzaam om de rhododendron wat extra water te geven. Vermijd echter dat de grond te nat wordt. Rhododendron houden niet van natte voeten.

Snoeien

De Ponticum Roseum laat zich prima snoeien naar de gewenste vorm. Doe dit tot een aantal weken na de bloei.

Onderhoud

Om uw rhododendron in topconditie te houden, adviseren we om de plant jaarlijks in het voorjaar te bemesten met een langwerkende meststof. Snoeien is mogelijk, maar niet noodzakelijk. Verwijder uitgebloeide bloemen om de groei te stimuleren.

Winterhard

Ook in de wintermaanden kunt u volop van de rhododendron genieten. De struik is winterhard en blijft het hele jaar mooi groen.

Bezoek de kwekerij

Als liefhebbers van rhododendrons bent u welkom op onze kwekerij in Lunteren (Gelderland). Hier vindt u meer dan zestig soorten rhododendrons, inclusief rhododendron Winsome. Er is altijd een rhododendron specialist in de buurt voor persoonlijk en deskundig advies.

Leverbaar in de maten

  • 30 tot 40 cm

Prijsaanvraag

Anderen bekeken ook