Op basis van 36 beoordelingen
Vink_Groen

Dé rhodo-specialist

Vink_Groen

Kwaliteit van de Veluwe

Vink_Groen

Groothandelsprijzen

Nova Zembla logo grijs

Vink_GroenKwaliteit van de Veluwe

Vink_GroenDé rhodo-specialist

Vink_GroenGroothandelsprijzen

Rhododendron XXL

Rododendron XXL is het resultaat van meer dan 10 jaar intensief kweken en ontwikkelen. Het resultaat mag er zijn: een rhododendron met reuzebloemen. Het wintergroene blad heeft een krachtige groene kleur en laat de indrukwekkende bolvormige bloemen van de rhododendron XXL nog beter uitkomen.

Halfschaduw

Rhododendron XXL is zeer geschikt voor een border, maar kan ook erg mooi zijn in een bak of pot. De struik houdt van een aantal uur zon per dag.

Extra lange bloei

Gigantische tweekleurige bloemen sieren de compacte plant gedurende lange tijd. Gemiddeld kunnen we stellen dat deze XXL een week langer bloeit dan andere soorten.
Met zijn uitbundige bloei en de prachtige bloemen waarvan de karmijnrode rand een mooi wit bloemenhart omsluit, schittert deze soort in iedere tuin.

Luchtige grond

Plant rhododendron XXL aan in een zure en humusrijke grond, verkrijgbaar bij ons op de kwekerij. Daarnaast kunt u de XXL het beste verwennen door de struik elk voorjaar te voorzien van speciale rhododendron mest. Deze meststof heeft een lange werking.

Onderhoud

Ook zonder groene vingers kunt u jarenlang van rhododendron XXL genieten. Deze struik heeft relatief weinig onderhoud nodig. Geef hem in droge periodes extra water, maar ook weer niet te veel. Verwijder na de bloei direct de uitgebloeide bloemen zodat de plant alle energie steekt in groei.

Bezoek de kwekerij

Rhododendron XXL van dichtbij bekijken? Bezoek onze kwekerij in Lunteren voor advies en inspiratie? Wilt u een haag of wolk van rhododendrons voor meer privacy in de tuin? Dan adviseren we andere soorten rhododendrons, die sneller groeien. Onze proefopstellingen geven een mooi beeld van de vele mogelijkheden

Leverbaar in de maten

  • 30 tot 40 cm

Prijsaanvraag

Anderen bekeken ook