Op basis van 36 beoordelingen

Wegens grote vraag naar onze rhododendrons hebben we niet alle soorten meer op voorraad. Op zoek naar een specifieke soort? Stuur dan voor uw bezoek aan de kwekerij even een appje.

WhatsApp ons >

Vink_Groen

Dé rhodo-specialist

Vink_Groen

Kwaliteit van de Veluwe

Vink_Groen

Groothandelsprijzen

Nova Zembla logo grijs

Vink_GroenKwaliteit van de Veluwe

Vink_GroenDé rhodo-specialist

Vink_GroenGroothandelsprijzen

Rhododendron Sneezy

Rhododendron Sneezy is een pareltje voor iedere tuin. Met deze laagblijvende rhododendron met roze bloemen haal je een flinke dosis elegantie in je tuin.

Toepassing

Rhododendron Sneezy wordt net als andere soorten yakushimanums eerder breed dan oog, waardoor ze ideaal zijn voor kleine tuinen of in plantenbakken. Plant de Sneezy het liefste aan op een zonnige of half zonnige plek. Gebruik hiervoor een zure, humusrijke en goed doorlatende grond.

Bijzonder blad

De bladeren, die aan beide zijden wit, fluweelachtig behaard zijn, zijn een lust voor het oog. Ze zijn ovaalachtig lang. Ook dit is een typische eigenschap van de Sneezy
Dit vilt is overigens ook de reden dat de Sneezy goed tegen de felle zon kan, het beschermt hem als het ware tegen de zon.

Schoonheid uit Japan

De Yakushimanum Sneezy rhododendron komt oorspronkelijk van Yakushima, een klein Japans eiland, waar de plant groeit in bergachtige gebieden op een hoogte van 1.200 tot 1.800 meter en net als vele andere soorten rhododendrons bestand is tegen temperaturen onder het vriespunt.

Onderhoud

Omdat rhododendron Sneezy langzaam groeit, behoeft deze struik weinig onderhoud. Wilt u echter jarenlang genieten van een vitale en krachtige plant? Verwijder dan na de bloei de uitgebloeide bloemen en bemest de plant 1 keer in het voorjaar met speciale rhododendron meststof.

Bezoek de kwekerij

Wilt u rhododendron Sneezy vergelijken met andere rhododendrons? Welkom bij onze rhododendron kwekerij, vlakbij het middelpunt van Nederland. Hier vindt u meer dan zestig soorten rhododendrons en vertellen we u graag meer over de vele mogelijke toepassingen.

Leverbaar in de maten

  • 30 tot 40 cm
  • 40 tot 50 cm

Prijsaanvraag

Anderen bekeken ook