Op basis van 36 beoordelingen

Wegens grote vraag naar onze rhododendrons hebben we niet alle soorten meer op voorraad. Op zoek naar een specifieke soort? Stuur dan voor uw bezoek aan de kwekerij even een appje.

WhatsApp ons >

Vink_Groen

Dé rhodo-specialist

Vink_Groen

Kwaliteit van de Veluwe

Vink_Groen

Groothandelsprijzen

Nova Zembla logo grijs

Vink_GroenKwaliteit van de Veluwe

Vink_GroenDé rhodo-specialist

Vink_GroenGroothandelsprijzen

Hortensia en rhododendron. 5 redenen om deze populaire planten te combineren

De hortensia en rhododendron behoren vanwege hun uitbundige bloei tot de populairste tuinplanten van Nederland. Wist u dat je deze planten perfect kunt combineren?

1. Wekenlang genieten van mooie bloemen

De rhododendron en hortensia staan allebei bekend om hun grote, kleurrijke bloemen. Wit, roze, paars er is erg veel keuze. De rhododendron bloeit in het voorjaar en de hortensia in de zomer. Als u beide planten combineert, kunt u vanaf het voorjaar dus wekenlang van mooie bloemen genieten.

2. Het hele jaar door groen

Een nadeel van de hortensia is dat de plant in de winter z’n blad verliest. Daarom is het verstandig om te plant te combineren met een groenblijver. Laat dit nu net één van de sterke punten van de rhododendron zijn.

Hortensia en rhododendron

3. Zelfde plek in de tuin

Beide planten zijn liefhebbers van halfschaduw en houden er niet van om de hele dag in de brandende zon te staan. Een goede reden om de ideale plek in de tuin op te zoeken en beide soorten bij elkaar te zetten.

4. Luchtige, een tikkeltje zure grond

De rhododendron is wat kieskeuriger dan de hortensia. Toch is het in de basis zo dat beide planten van luchtige en een tikkeltje zure grond houden. Met tuinturf creëert u voor beide planten de ideale bodemomstandigheden.

5. Speel met hoogte

Zowel hortensia’s als rhododendron zijn verkrijgbaar in laagblijvende als snelgroeiende soorten. Door bijvoorbeeld een hogere rhododendron te combineren met een kleine hortensia creëert u diepte in de tuin. Bijkomend voordeel is dat een haag van rhododendrons of enkele losse rhododendrons ook meteen privacy bieden.

Advies over combinatie hortensia – rhododendron

Wilt u meer weten over de mogelijkheden om deze planten samen te laten schitteren in uw tuin? Neem contact op voor vrijblijvend advies of bezoek onze rhododendronkwekerij. Ook hortensia’s en andere planten die goed bij de rhododendron passen, kunnen we leveren en/of aanplanten.

Hortensia rhododendron