Op basis van 36 beoordelingen

Wegens grote vraag naar onze rhododendrons hebben we niet alle soorten meer op voorraad. Op zoek naar een specifieke soort? Stuur dan voor uw bezoek aan de kwekerij even een appje.

WhatsApp ons >

Vink_Groen

Dé rhodo-specialist

Vink_Groen

Kwaliteit van de Veluwe

Vink_Groen

Groothandelsprijzen

Nova Zembla logo grijs

Vink_GroenKwaliteit van de Veluwe

Vink_GroenDé rhodo-specialist

Vink_GroenGroothandelsprijzen

Nieuw: rhodo-alerts van de rhododokter

Je rhododendrons zijn het paradepaardje van je tuin en dat wil je graag zo houden. Rhododokter Erwin Adams helpt je daarbij. Meld je nu aan voor gratis rhodo-alerts en ontvang het jaar door in je mailbox tips van dé specialist in Nederland op het gebied van rhododendrons.

Waarom ben je met deze service gestart?

Het is ons doel om zoveel mogelijk Nederlanders van rhododendrons te laten genieten. Vooral de bloeiperiode in het voorjaar is natuurlijk spectaculair, maar een pluspunt van rhododendrons is dat de struiken het hele jaar door mooi groen zijn. Helaas kom ik als rhodo-dokter geregeld op plekken waar de rhododendrons niet in goede conditie zijn. Vaak komt dat doordat de plantverzorging niet optimaal is. Met de rhodo-alerts hoop ik mensen met gerichte tips te helpen om hun planten in topconditie te houden. Voorkomen is beter dan genezen.

Is het moeilijk om rhododendrons goed te laten groeien en bloeien?

Rhododendrons zijn van nature sterke planten, maar ze hebben gedurende het jaar wel aandacht nodig: de juiste behandeling op het juiste moment. De planten stellen bijvoorbeeld specifieke eisen aan de bodemgesteldheid en watervoorziening en bepaalde insecten zijn dol op de sappige bladeren. Vaak zijn mensen niet zo alert en komen ze pas in actie als het al niet meer zo goed gaat met de rhododendrons. Met de rhodo-alerts is het veel eenvoudiger om de planten de aandacht te geven die ze verdienen.

Kwekerij Nova Zembla - Inspiratie 3

Wat voor tips kunnen mensen verwachten?

Belangrijke thema’s zijn aanplant, snoeien, bemesten, bewatering en controleren op eventuele ziektes en insecten. We houden daarbij rekening met de actuele weersomstandigheden, want het ene jaar is het andere niet. Een zachte winter of tropische zomer heeft bijvoorbeeld veel invloed op de zorg die de rhododendrons nodig hebben.

Hoe kan ik me aanmelden voor de rhodo-alerts?

Aanmelden kan heel eenvoudig door een email te sturen naar info@kwekerijnovazembla.nl Na aanmelding ontvang je gratis de alerts van de rhodo-dokter.

Over de rhodo-dokter

Rhodo-dokter Erwin Adams is eigenaar van rhododenronkwekerij Nova Zembla in Lunteren, die meer dan 60 soorten rhododendrons in het assortiment heeft. Erwin geeft door heel Nederland advies en is met zijn team ook gespecialiseerd in de aanleg van onder meer rhododendronhagen. Neem vrijblijvend contact met hem op.