Op basis van 36 beoordelingen

Wegens grote vraag naar onze rhododendrons hebben we niet alle soorten meer op voorraad. Op zoek naar een specifieke soort? Stuur dan voor uw bezoek aan de kwekerij even een appje.

WhatsApp ons >

Vink_Groen

Dé rhodo-specialist

Vink_Groen

Kwaliteit van de Veluwe

Vink_Groen

Groothandelsprijzen

Nova Zembla logo grijs

Vink_GroenKwaliteit van de Veluwe

Vink_GroenDé rhodo-specialist

Vink_GroenGroothandelsprijzen

Rhododendron wal in hartje Amsterdam

Een reusachtige rhododendron wal is een nieuwe blikvanger in Amsterdam-Zuid. Een stijlvolle aanvulling op de moderne stadsvilla van de opdrachtgever.

De opdracht

De winterharde rhododendron wal biedt de bewoner volop privacy in zijn tuin en is qua uitstraling van toegevoegde waarde voor de villa. De uitbundige bloei in het voorjaar is voor de opdrachtgever de kers op de taart. Een Veluwe-beleving in het drukke Amsterdam.

Roseum Elegans

Honderden rhododendrons vormen samen de stijlvolle wal. Rhododendron Roseum Elegans leent zich uitstekend voor een natuurlijke afscheiding, mede vanwege de snelle groei.

Rhododendron wal - Amsterdam - Kwekerij Nova Zembla

Voorbereidingen

In de voorbereidingen werd al snel duidelijk dat het huis wat hoger ligt dan het naastliggende voetpad. Met een minikraan zijn de spitwerkzaamheden uitgevoerd en is er een aarde wal gecreëerd om al een eerste hoogtewinst te boeken.

Veluwse kwaliteit

De eigen gekweekte rhododendrons zijn gerooid op de kwekerij in Lunteren en op pallets gezet. De vaste transporteur van Kwekerij Nova Zembla heeft ze keurig op locatie afgeleverd en met een shovel hebben we de grootste Rhododendrons boven op de wal gezet.

Beregeningscomputer

De wal is afgewerkt met tuinturf. Deze zure grond heeft de juiste PH-waarde voor een zuurminnende plant als de rhododendron. Om de wal de best mogelijke zorg te geven zijn er diverse druppelslangen geplaatst. Het hele systeem wordt door een beregeningscomputer aangestuurd en is met een app in te regelen. Gemak dient de mens.

Bijpassende bomen en planten

Dankzij de samenwerking met de grootste plantengroothandel van Nederland (alleen toegankelijk voor hoveniers) kon Nova Zembla ook nog diverse bomen en andere planten leveren en aanplanten. Hierdoor komen de rhododendrons nóg beter tot hun recht en heb je als opdrachtgever één aanspreekpunt voor al je beplanting.

Trekpleister

Het eindresultaat is verbluffend. De rhododendron wal is een absolute blikvanger in Amsterdam-Zuid. We hebben ons laten vertellen dat er tijdens de bloeiperiode veel foto’s zijn gemaakt.

Aanplantservice

Rhododendrons aanplanten. Daar krijgen we bij kwekerij Nova Zembla nooit genoeg van. Wilt u ook een mooie tuin met rhododendrons in de hoofdrol? Ontdek de voordelen van onze aanplantservice. Ook de bijpassende planten kunnen we leveren en/of aanplanten.

Andere projecten

Border rhododendrons Almere

Een weelderige bloei van bloemen in een strakke tuin aan het water in Almere. De opdracht was om een border te creeëren van rijkelijk bloeiende Rhododendrons, maar ook te zorgen voor kleur in de winter.
Bekijken