Vink_GroenKwaliteit van de Veluwe

Vink_GroenDé rhodo-specialist

Vink_GroenGroothandelsprijzen

Vink_Groen

Dé rhodo-specialist

Vink_Groen

Kwaliteit van de Veluwe

Vink_Groen

Groothandelsprijzen

Projecten Nova Zembla

Rhododendrons aanplanten. Daar krijgen we bij kwekerij Nova Zembla nooit genoeg van. Hieronder vindt u een greep uit onze projecten. Van rhododendronwolk tot rhododendronhaag en rhododendronwal.

Wilt u ook zo’n mooie tuin? We vertellen u graag meer over de vele mogelijkheden.

Wat is een rhododendronwolk?

Bij een rhododendronwolk planten we meerdere rhododendrons dichtbij elkaar aan. Hierdoor ontstaat een prachtige blikvanger in de tuin. De vorm die hierdoor ontstaat, wordt ook wel een wolk genoemd. Net als bij echte wolk zijn ook bij rhododendronwolken allerlei vormen mogelijk. Een rhododendronwolk creëren we vaak met één rhododendronsoort, maar het is ook mogelijk om meerdere soorten te combineren.

Rhododendronhaag

Een rhododendronhaag biedt privacy, is wintergroen, vraagt weinig onderhoud en trakteert u jaarlijks op prachtige bloemen. Afhankelijk van de soort rhododendron behoort een maximale hoogte van 2,5 meter tot de mogelijkheden.

Kwekerij Nova Zembla - Over ons - header desktop

Rhododendronwal of rhododendronhaag?

Twijfelt u tussen een rhododendronwal en een rhododendronhaag? Beide zijn een sieraad voor uw tuin. Een belangrijk verschil is het grondwerk. Bij een rhododendronwal zorgt het grondwerk al voor een deel van de verhoging. Het voordeel daarvan is dat u vanaf dag één ook met kleinere rhododendrons de privacy garandeert.

Soorten rhododendrons

Rhododendrons zijn er in allerlei soorten en maten. De  kleur van de bloemen is een groot verschil, maar er zijn meer redenen om voor een bepaalde soort te kiezen. Kiest u bijvoorbeeld voor een dwergrhododendron of een plant die enkele meters hoog wordt? En wat is de verdeling tussen zon en schaduwop de beoogde aanplantplek? We helpen u graag bij de keuze voor de ideale rhododendrons voor uw specifieke project. 

Vrijblijvend advies over rhododendrons

Wilt u ook zo’n mooie rhododendronwolk, rhododendronwal of rhododendronhaag? Wij helpen u graag met plannen maken. Hebt u al een tuinontwerp dat u graag door een rhododendron specialist wilt laten uitvoeren? Ook dan bent u uiteraard welkom bij kwekerij Nova Zembla in Lunteren (midden-Nederland).

Meer informatie

WhatsApp

info@kwekerijnovazembla.nl