Op basis van 36 beoordelingen

Wegens grote vraag naar onze rhododendrons hebben we niet alle soorten meer op voorraad. Op zoek naar een specifieke soort? Stuur dan voor uw bezoek aan de kwekerij even een appje.

WhatsApp ons >

Vink_Groen

Dé rhodo-specialist

Vink_Groen

Kwaliteit van de Veluwe

Vink_Groen

Groothandelsprijzen

Nova Zembla logo grijs

Vink_GroenKwaliteit van de Veluwe

Vink_GroenDé rhodo-specialist

Vink_GroenGroothandelsprijzen

Rhododendron in bak of pot. Groene tip voor terras of balkon

Een rhododendron in bak of pot is een stijlvolle aankleding van terras of balkon. De plant is het hele jaar mooi groen en bloeit in het voorjaar uitbundig. U hoeft dus geen grote tuin te hebben om van rhododendrons te kunnen genieten.

Welke plantenbak voor rhododendrons?

In principe is iedere plantenbak geschikt. We adviseren echter wel een bak of pot waarin de rhododendron ruimte heeft om goed te wortelen. De kluit heeft rondom enkele tientallen centimeters ruimte nodig.

Welke soorten rhododendrons in pot?

U kunt bijna alle soorten rhododendrons in een pot of bak planten. De meeste mensen kiezen voor laagblijvers. Zeer populair is de nieuwe Bloombux, het bloeiende alternatief voor de buxus.

Rhododendron Solitair - Utrecht - Kwekerij Nova Zembla
Rhododendrons in bloembakken

Rhododendron in bak planten

U kunt de rhododendron het hele jaar door in een bak planten. Rhododendrons houden van zure, luchtige grond. Combineer daarom altijd potgrond met tuinturf. Plant de rhododendron niet te diep. De wortels moeten zuurstof kunnen opnemen.

Verzorgen rhododendron in bak

Een rhododendron in een bak heeft meer water en meststof nodig dan een rhododendron in volle grond. Houd half april aan voor de eerste bemesting en half juni voor de tweede. Rhododendrons houden niet van modder, dus geef ook op warme zomerdagen niet te veel water.

Verse grond rhododendron in pot

Een rhododendron in pot heeft gemiddeld na 1 tot 2 jaar, verse grond nodig. Haal de plant uit de pot en schud het zand van de wortels. Voeg vervolgens nieuwe aarde en tuinturf toe en plant de rhododendron weer in de pot.  

Beste plek plantenbak rhododendron

In principe kunt u een rhododendron in plantenbak overal neerzetten. Op de ideale plek krijgt de plant enkele uren per dag zon en waait af en toe een briesje. Een rhododendron kan ook de hele dag in de schaduw staan, maar zal dan minder uitbundig bloeien.

Planten combineren met rhododendron in bak

Een rhododendron in een bak blijft het hele jaar groen en is eenvoudig te combineren met andere planten. Denk aan petunia’s en blauwgras.

Vrijblijvend advies

Wilt u meer weten over rhododendrons in bak of pot? Of hebt u vragen over één van de tientallen rhododendron soorten? Erwin Adams of één van de andere specialisten van Nova Zembla helpen u graag.