Op basis van 36 beoordelingen

Wegens grote vraag naar onze rhododendrons hebben we niet alle soorten meer op voorraad. Op zoek naar een specifieke soort? Stuur dan voor uw bezoek aan de kwekerij even een appje.

WhatsApp ons >

Vink_Groen

Dé rhodo-specialist

Vink_Groen

Kwaliteit van de Veluwe

Vink_Groen

Groothandelsprijzen

Nova Zembla logo grijs

Vink_GroenKwaliteit van de Veluwe

Vink_GroenDé rhodo-specialist

Vink_GroenGroothandelsprijzen

Rhododendron online kopen? Pas op voor addertjes onder het gras

Op internet is bijna alles te koop. Ook rhododendrons kun je eenvoudig online kopen. Maar krijg je die perfecte rhododendron uit de webshop ook geleverd? Of moet je na betaling uiteindelijk genoegen nemen met mindere kwaliteit?

In veel webshops krijg je het perfecte plaatje voorgeschoteld. Een volle rhododendron met prachtige bloemen en grote knoppen. En dat tegen een bodemprijs. Helaas zitten er soms addertjes onder het gras.

Addertje 1: de hoogte

De prijs van een rhododendron is o.a. afhankelijk van het formaat. De meeste aanbieders werken met categorieën, bijvoorbeeld 20-40 cm, 40-60 enz. De plant op de foto in de webshop zit steevast aan de bovengrens. Geregeld krijgen mensen na online bestellen echter planten geleverd die aan de ondergrens zitten of soms zelfs daaronder. Sommige aanbieders rekenen namelijk ook de hoogte van de pot mee.

Addertje 2: de diameter

Een soortgelijk verhaal geldt voor de diameter van de rhododendron. In de webshop zie je een brede plant. Op basis van die maat schat je in hoeveel je er nodig hebt om het beoogde deel van de tuin te vullen. Zijn de geleverde planten minder vol? Dat wordt bijbestellen en dus een financiële tegenvaller.

Addertje 3: Aantal knoppen

De kwaliteit van een rhododendron schuilt in de details. Een goede plant zit bijvoorbeeld vol met knoppen, net als dat plaatje in de webshop. Maar krijg je die ideale plant ook geleverd na rhododendron online kopen? Balen: minder knoppen betekent minder bloemen.

Online rhododendron kopen

Levering bij online rhododendron kopen

Webshops brengen grote bestellingen doorgaans met een aanhangwagen naar je toe. Een goede service, maar te vaak horen we helaas verhalen van teleurgestelde mensen. Voordat ze er erg in hebben dat planten niet aan hun wensen voldoen, is de leverancier vertrokken. De teleurstelling blijft achter.

Rhododendrons per post

Je online bestelling wordt soms per post bij je afgeleverd. In veel gevallen gaat dit goed, maar rhododendrons worden er niet mooier van als je ze in een donkere doos stopt. Daarom heeft deze manier van leveren niet onze voorkeur.

Onze werkwijze

Rhododendron kopen? Ook wij zien natuurlijk de voordelen van het grote bereik en het gemak van internet. Toch hebben we na wikken en wegen niet voor een webshop gekozen. In onze visie past dat niet bij een levend product. Je kunt wel bij ons rhododendrons bestellen (meer dan 60 soorten), maar op een andere manier.

Persoonlijk advies

Onze website is een bron van inspiratie en een handig middel om contact met ons op te nemen. Als rhododendron specialist adviseren we je graag. Bij ons rhododendron tuincentrum garanderen we eerlijke handel en rhododendrons van de hoogste kwaliteit.

Bezoek de kwekerij

Uiteraard ben je altijd welkom bij onze rhododendron kwekerij. We staan voor je klaar met koffie en advies. En je kunt honderden planten in het echt bekijken. Je weet precies wat je koopt. Keuze gemaakt? Je neemt de planten direct mee of we leveren ze thuis bij je af, eventueel in combinatie met onze aanplantservice.

Samenvatting

Kijk bij online rhododendron kopen verder dan de laagste prijs. Vaak komt de plant op de foto in de webshop niet overeen met de rhododendron die je uiteindelijk geleverd krijgt. Goedkoop wordt dan al snel duurkoop.

Bij rhododendron kwekerij Nova Zembla profiteer je van het beste advies en weet je zeker dat je goede planten koopt.