Op basis van 36 beoordelingen

Wegens grote vraag naar onze rhododendrons hebben we niet alle soorten meer op voorraad. Op zoek naar een specifieke soort? Stuur dan voor uw bezoek aan de kwekerij even een appje.

WhatsApp ons >

Vink_Groen

Dé rhodo-specialist

Vink_Groen

Kwaliteit van de Veluwe

Vink_Groen

Groothandelsprijzen

Nova Zembla logo grijs

Vink_GroenKwaliteit van de Veluwe

Vink_GroenDé rhodo-specialist

Vink_GroenGroothandelsprijzen

Rhododendronkwekerij Nova Zembla in het nieuws

Rhododendronkwekerij Nova Zembla stond dit voorjaar volop in de aandacht. Onder meer de Barneveldse Krant besteedde aandacht aan onze kwekerij. Hieronder lees je het artikel.

Rhododendronkwekerij in de krant

Rhododendrons uit Barneveld populair in heel Nederland

Barneveld en de Veluwe hebben er een nieuw uithangbord bij: de rhododendrons van kwekerij Nova Zembla. De hobby van Erwin Adams (37) is uitgegroeid tot een succesvolle onderneming.

Groot bord

‘Te koop: rhododendrons’. Het bord langs de Barneveldseweg is bijna niet te missen. De rhododendronkwekerij bevindt zich in het groene buitengebied tussen Barneveld en Lunteren, op ongeveer vijf minuten fietsen van woonwijk Veller.

Het indrukwekkende terrein is recent opnieuw ingericht. Overal waar je kijkt staan rhododendrons, al jaren de favoriete plant van Erwin, die is uitgegroeid tot een echte rhododendron-specialist. ,,Eigenlijk vind ik alles mooi aan deze planten’’, vertelt hij enthousiast. ,,De prachtige bloemen, het groene blad en de veelzijdigheid. Je kunt ze los planten, maar rhododendrons zijn bijvoorbeeld ook zeer geschikt als haag.’’ Populair zijn ook de zogeheten rhododendron wolken, waarin planten van verschillende formaten in de vorm van een wolk worden aangeplant.

Groothandelsprijzen

In de afgelopen jaren leverde Nova Zembla hoofdzakelijk planten aan hoveniers en andere groothandels, maar sinds kort zijn ook particulieren er welkom voor rhododendrons in allerlei soorten, kleuren en maten. En voor speciale rhododendronmest, rhododendrontuinturf en druppelslangen. Uit de wijde regio weten mensen Nova Zembla te vinden vanwege de groothandelsprijzen en het deskundige advies.

De nieuwe website van Nova Zembla heeft de deuren geopend naar andere delen van Nederland en zelfs naar het buitenland. Bezoekers vinden er een schat aan informatie en kunnen contact opnemen om rhododendrons te bestellen. ,,We hebben bewust niet voor een webshop gekozen, want in onze visie past dit niet bij een levend product. Geen plant is exact hetzelfde als het plaatje in de webshop.’’

Aanplantservice

,,Veel klanten doen ook een beroep op onze aanplantservice’’, zegt Erwin, die met medewerker Robert Broer dagelijks tuinen opfleurt. ,,Op de afgesproken dag komen we langs met de rhododendrons, turf en andere benodigdheden. We creëren optimale bodemomstandigheden, boren gaten in de grond en planten de rhododendrons. We nemen de klant al het werk uit handen en bieden de garantie dat de planten prachtig gaan groeien en bloeien.’’

Openingstijden kwekerij

Rhododendrons kopen? Rhododendronkwekerij Nova Zembla, Barneveldseweg 39a in Lunteren, is in het hoogseizoen zes dagen per week geopend. Kijk voor de actuele openingstijden op de website.