Op basis van 36 beoordelingen

Wegens grote vraag naar onze rhododendrons hebben we niet alle soorten meer op voorraad. Op zoek naar een specifieke soort? Stuur dan voor uw bezoek aan de kwekerij even een appje.

WhatsApp ons >

Vink_Groen

Dé rhodo-specialist

Vink_Groen

Kwaliteit van de Veluwe

Vink_Groen

Groothandelsprijzen

Nova Zembla logo grijs

Vink_GroenKwaliteit van de Veluwe

Vink_GroenDé rhodo-specialist

Vink_GroenGroothandelsprijzen

Rhododendron kopen? Hier moet je op letten

Met een klein beetje voorbereiding koop je altijd de juiste rhododendron. Let bij het kopen van een rhododendron op de prijs, de kleur, het aantal knoppen en het gewenste formaat. En natuurlijk op de plek waar je de rhododendron wilt planten. Hieronder zetten we een aantal veelgestelde vragen op een rij.

Wat kost een rhododendron?

De soort en het formaat zijn bepalend voor de prijs van een rhododendron. Een rhododendron van 15 – 25 centimeter is verkrijgbaar vanaf 3,25 euro. Grotere exemplaren kosten meer. Bij een rhododendron kweker ben je meestal goedkoper uit dan bij een tuincentrum. Een goede plant zit vol met knoppen.

Kan ik online kopen?

Ook online zijn er inmiddels veel aanbieders van rhododendrons. Het nadeel van online kopen is dat je geregeld niet krijgt wat op het plaatje staat. Zeker de echte prijsvechters leveren planten met weinig knoppen. En als je bijvoorbeeld een plant van 60-80 cm koopt, krijg je bijna altijd 60 centimeter. Tip: vraag door bij de offerte-aanvraag en ga op bezoek bij de kweker voordat je bestelt.

Welke kleuren rhododendrons zijn er?

Rhododendrons staan bekend om hun prachtige bloemen. Die zijn paars, wit, blauw, roze, geel, rood, oranje of wit. In de bloeitijd is er een mooi contrast met de groene bladeren. Vrijwel alle soorten rhododendrons behouden het hele jaar door hun blad.

Heeft iedere soort dezelfde bladeren?

Bij een rhododendron denkt iedereen meteen aan de prachtige bloemen. De plant bloeit enkele weken per jaar en blijft 12 maanden per jaar mooi groen. Het is dus minstens zo belangrijk dat je de kleur en vorm van de bladeren mooi vindt. Die verschillen per soort, we vertellen je er graag meer over.

Waar ga je de rhododendron planten?

Een rhododendron houdt van een plek met een beetje schaduw. Er zijn ook soorten rhododendrons die goed in de volle zon kunnen staan. Dan is het wel belangrijk dat de grond voldoende vocht vasthoudt.

Hoeveel rhododendrons per vierkante meter?

Rhododendrons zijn zeer geschikt voor een mooie haag. Ook een rhododendron wolk is een prachtig gezicht. Bij kleine rhododendrons kun je er ongeveer drie planten per vierkante meter. Dit verschilt echter per soort. Vraag het daarom altijd even na bij de rhododendron specialist.

Hoe plant ik mijn rhododendron?

Rhododendrons houden van luchtige grond met een zuurgraad van 4 – 5,5. Met tuinturf creëer je de optimale omstandigheden, speciale mest houdt de rhododendron in conditie. Plant de rhododendrons niet te diep en geef rondom de kluit minimaal 30 cm ruimte. Plant de rhododendron niet bij dennen en berken.

Samenvatting

Een rhododendron kopen? Dat gaat beter als je vooraf goed nadenkt over prijs, plek, formaat, en kleur. Geslaagd? Zorg bij bij het planten van de rhododendron voor de juiste bodemomstandigheden. Op die manier gaat de rhododendron jarenlang perfect groeien en bloeien.